Polisin gözünden kaçmadı

İstanbul Polisi, bir uyuşturucu şebekesine yönelik Bakırköy'de operasyon düzenledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2012 21:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Operasyonda İran uyruklu 2 kurye Malezya'ya götürülmek üzere bacaklarına sardığı 1 kilo 143 gram sentetik uyuşturucu metamfetamin ile yakalandı.. Olayla ilgili gözaltına alınan 2 şahsın bacaklarına sardıkları uyuşturucunun çıkarılması polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri uluslararası uyuşturucu ticareti yapan bir uyuşturucu şebekesi üyelerinin yakalanması için çalışma başlattı. Yapılan fiziki, teknik takip ve risk analizi çalışmaları neticesinde 15 Eylül 2012 tarihinde Bakırköy ilçesinde operasyon düzenlendi. Operasyonda İran uyruklu Ali Rıza Akhandi ve Mustafa Lütfi Darabi adlı 2 kurye, İran'dan temin edilen ve Malezya'ya götürülmek üzere bacaklarına sardıkları 1 kilo 143 gram sentetik uyuşturucu olan metamfetamin ile yakalandı.

Operasyonda gözaltına alınan 2 zanlının bacaklarına sardıkları uyuşturucu ve bunun polis tarafından makaslarla sökülmesi polis kamerası tarafından görüntülendi. Edinilen bilgiye göre İranlı uyuşturucu baronları uzak doğudaki ülkelerin uyuşturucu pazarlarına ulaşmak için özellikle Türkiye üzerinden İstanbul'daki hava limanlarını kullandıkları ortaya çıktı.

Gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemlerinden sonra sevk edildikleri adli merciler tarafından tutuklandığı belirtildi.

METAM FETAMİN DAHA ÇOK İRAN'DA ÜRETİLİYOR

İstanbul Polisi tarafından, son derece ölümcül olan sentetik uyuşturucu maddesi metamfetamini ilk defa Türkiye'de 2009 yılında İran'dan getirildiği belirlenen 1 İranlı 2'si Japon olmak üzere 3 kişilik bir uyuşturucu şebekesine yönelik Atatürk Hava limanında düzenlediği bir operasyonda ele geçirmişti. Gözaltına alınan şahıslar üzerinden çıkan 79 kilo metamfetamini incelenmeye alındı. Yapılan incelemeler sonucunda yeni bir uyuşturucu maddesi ile karşılaştığını öğrenen Polis, bunun diğer uyuşturucu maddelerinden daha tehlikeli olduğunu öğrendi.

Çalışmalarını detaylandıran Narkotik Polisi Türkiye'de, İran'dan metamfetamin getiren uyuşturucu şebekeleriyle bağlantılı birçok grup daha keşfetti. İran'da üretilen metamfetamin daha çok uzak doğu uyuşturucu pazarlarına, Ermenistan, Rusya, Irak ve Azerbaycan üzerinden kuryelerle gönderdikleri öğrenildi. Emniyet yetkililerinden edinilen istatistiklere göre 2009'da 79, 2010'da 107, 2011'de 136 ve 2012 yılında 248 kilo olmak üzere 4 yıl içersinde toplam 570 kilo metamfetamin ele geçirildi. İranlı uyuşturucu baranları son yıllarda daha çok Doğu Avrupa ülkelerinden işsiz gençleri kurye olarak kullandıkları ortaya çıktı. Öte yandan şu ana kadar 264 şahsın yakalandığı bunların 199'unun İran uyruklu olduğu ve çoğunun tutuklandığı öğrenildi.

METAMFETAMİN ?'BÖCEK ETKİSİ'' YAPIYOR

Emniyet yetkilileri tarafından, dünyanın en kaliteli sentetik uyuşturucu maddesi metamfetamini üreten İran'da 2 milyon kullanıcısının olduğu ifade edildi. Bu uyuşturucu maddeyi kullanan kişilerin vücutlarında böceklerin gezdiği hissine kapıldığı ve bunun da vücutta şiddetli kaşıntılara sebebiyet verdiği öğrenildi. Aynı zamanda çeşitli yaraların ortaya çıkmasına da neden olan metamfetaminini son derece ölümcül olduğu ifade edildi.

Ayrıca İran'da emekli olan polis memurların bunun için rehabilitasyon merkezleri açtığı ve devletin de bunu desteklediği ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber