Risk altındaki çocuklar spor ile topluma kazandırılacak

Bursa Spor Müdürü Süleyman Şahin, kente göçle gelmiş, uyum sağlayamamış risk altındaki çocukların topluma kazandırılması amacıyla 8 branşta spor faaliyeti yaptırılacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2012 14:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Emniyet Müdürü Murat Kubilay, Süleyman Şahin'i ziyaret etti. Polis Memuru Murat Kubilay, geçen yıl valilik, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Özel İdaresi ve Yıldırım Belediyesi'nin işbirliğiyle gerçekleştirilen ?Geleceğine Sporla Hayat Ver? projesiyle toplam 614 çocuğa spor eğitimi verildiğini hatırlattı. Kubilay, şu bilgileri verdi:

"Bu yıl da daha geniş kapsamlı planlanan, çocuk ve gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerinin sağlanması, toplumsal açıdan korunmalarına ilişkin tedbirlerin yaşama geçirilmesi, bu kapsamda kendilerine sosyal ve eğitim desteği sağlanarak topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunulması amaçlanmaktadır.

Kente göçle gelmiş, uyum sağlayamamış veya diğer dezavantajlı toplum kesimlerinin şehir yaşamına dahil edilmesi ve güvenli yaşama dolaylı olarak olumsuz yönde etki eden yoksunlukların azaltılmasını amaçlayan, 'Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı' kapsamında, daha fazla çocuğa ve gence ulaşmak için il müdürümüzün görüşleri alınarak, bu doğrultuda çalışmalar başlatıldı."

Spor Müdürü Süleyman Şahin ise program doğrultusunda 12-16 çocuklar ile 17-25 yaş arası gençlere Tenis, Basketbol, Voleybol, Badminton, Karate, Tekvando, Judo ve Güreş olmak üzere toplam 8 branşta sportif faaliyetler yaptırılacağını söyledi.

Böylece risk altındaki çocukların topluma kazandırılmasınının hedeflediklerini belirten Şahin, "İl Müdürlüğü olarak her zaman gereken desteği vermeye hazırız. Bunun için İl Müdürlüğümüze ait Spor salonlarımızın kapıları sizlere açık. Amacımız bu yıl daha fazla çocuğumuzu, gencimizi sporla buluşturmak." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber