Vali Güzeloğlu: Ezber bozun icat çıkarın

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, öğrencilerden ezber bozan olmalarını ve icat çıkarmalarını istedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2012 16:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güzeloğlu, "Farkı ayırt etme noktasında düşünen ve projeleri uygulamaya koyan beyinler olacaksınız." dedi

Vali Basri Güzeloğlu, Mersin Üniversitesi (MEÜ)'nin akademik yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, bilginin sadece üretilmesi ve elde edilmesi değil, değere dönüştürülmesi gereken bir kavram olduğunu söyledi.

Ülkenin 2023 hedeflemesine giderken üniversiteye dayalı kalkınma amaçlandığını vurgulayan Güzeloğlu "Bu noktada ülkemiz son 10 yılda Ar-Ge bütçesinden başlayarak, geçmiş zamanlarda bilimde eksik bırakılan tüm alanlarda önemli bir değişimi öngörmektedir." diye konuştu.

Ülkenin amaçlanan hedeflere genç nüfusla ulaşabileceğini anlatan Güzeloğlu küresel rekabetin eşit toplumlarla düşünülmesi gerektiğine işaret etti. Güzeloğlu öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu: "Farkı ayırt etme noktasında düşünen ve projeleri uygulamaya koyan beyinler olacaksınız. Bilineni değil, sıra dışı olanı düşünecek ve onun üzerinde yoğunlaşacaksınız. Ezber bozan olacak, icat çıkaracaksınız. Tüm bunlarla birlikte kendinizin, kentinizin ve ülkenizin beklentisi doğrultusunda bileşke oluşturacaksınız. Sakın altyapı eksikliğinden bahsetmeyin. Bugün nice fikirler sizinle eşit olan dünyanın birçok üniversitesinin ortamında konuşulmaktadır. Bu noktada üniversitelerin gelişmenin, kalkınmanın ve aydınlanmanın hazırlayıcısı olduğu bir kez daha ortaya çıkmaktadır."

MEÜ Rektörü Prof. Dr. Süha Aydın ise üniversitenin yürüttüğü başarılı çalışmalardan söz etti. Aydın, 20 yıllık bir kurum olduklarını anımsatarak, kaynakların verimli şekilde kullanılmaya çalışıldığının altını çizdi. MEÜ'nün 50-100 yıllık üniversitelerle boy ölçüşecek konuma geldiğine işaret eden Aydın, kurumun temel stratejisinin öğrenci, çalışan ve toplum odaklı çalışmalarla bilgi üretimini sağlamak olduğunu kaydetti.

Çiftlikköy Kampusu'ndaki Uğur Oral Kültür Merkezi'nde yapılan törene Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Erol Ertan, Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Bedri Dursun ile Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Turhan Eşlik, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Törende MEÜ Oda Orkestrası tarafından müzik dinletisi sunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber