Kırşehir'deki depremde 35 ev hasar gördü

Kaman Kaymakamı, ilçede geçen hafta 4,5 büyüklüğündeki depremden sonra yaklaşık 35 kişinin evlerinde hasar oluştuğuna dair kaymakamlığa dilekçe verdiğini söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2012 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaman Kaymakamı Mustafa Çiftçi, ilçede geçen hafta meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki depremden sonra yaklaşık 35 kişinin evlerinde hasar oluştuğuna dair kaymakamlığa dilekçe verdiğini söyledi.

Çiftçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremden sonra İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden ortak bir ekip oluşturularak hasar tespit çalışmaları yapıldığını ifade etti.

Depremin ardından vatandaşların ikametlerinde oluşan hasarlar için kaymakamlığa dilekçe vermeye başladıklarını belirten Çiftçi, şunları söyledi:

"Büyük çaplı bir hasarımız yok. Ancak, evlerinde çatlaklar ve küçük çaplı hasar oluşanlar, kaymakamlığımıza dilekçe veriyor. Depremden sonra yaklaşık 35 kişi evlerinde küçük çaplı hasar oluştuğunu belirten dilekçe verdi. Oluşturulan ekip, evlerde detaylı incelemeler yapıyor, hasar durumunu fotoğraflıyor. Dilekçe verenlerin tamamının evi titizlikle inceleniyor."

Kırşehir'de, 5 Ekim Cuma günü merkez üssü Kaman ilçesi olan 4,5 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.

Muhabir: Abdullah Yıldız / İsmail İçer

Yayıncı: Ahmet Ekici

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber