Piri Reis Vadisi Projesi'nde kayıtlar başladı

Karaman Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliği ile yapılacak 912 konutluk Piri Reis Vadisi Projesi'nin ilk etabı için ön kayıtlar başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2012 19:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu ve Karaman Milletvekili Lütfi Elvan Kale Ongun Tesisleri'nde konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya AK Parti Karaman İl Başkanı Kerim Dereli, Merkez İlçe Başkanı Celalettin Güngörer, Belediye Meclis üyeleri partililer ve basın mensupları katıldı.

Toplantı öncesinde yapılacak olan Piri Reis Vadisi Projesi ile ilgili bir sunum yapıldı. Projenin Türkiye'de uygulanacak farklı bir çalışma olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, "Şehir bu proje etrafında toplanacak. Bu bir devrim projesidir. Konutların fiyatları Karaman şartlarına uygundur. 3+1, 4+1 ve teras evlerden oluşacak konutlar adeta Karaman'a kademe arttıracaktır." dedi.

Projeyi, 'ezber bozacak bir proje' olarak niteleyen Başkan Uğurlu, "Belediye olarak üç talep toplama bürosu açtık. Talep toplama süresi 60 gün olacak. Talep toplama biter bitmez ihaleye çıkacağız. TOKİ ile tüm anlaşmalar yapıldı. İnşaat 1,5 yılda tamamlanacak." dedi.

"KARAMAN'IN ÖNÜ AÇILACAK"

Karaman Milletvekili Lütfi Elvan ise TOKİ tarafından yapılacak Piri Reis Konutları'nın Karaman için önemli bir proje olduğunu söyledi.

Projenin bitiminde Karaman'ın merkezinin burası olacağını ve proje ile Karaman'ın önünü açılacağını kaydeden Elvan, " Talep fazla olması durumunda 2. etap çalışmalarına hemen başlayacağız. Ben bu projeyi çok önemsiyorum. Biz Karaman için orta ve uzun vadeli hizmetler yapıyoruz. Piri Reis Vadisi Projesi dışında birçok konuda Karaman'ın görüntüsünü değiştirecek çalışmalar yapıyoruz. Karaman'da ilk mega projemizi hayata geçiriyoruz. Karaman Belediyesi ile ortak yürüttüğümüz bu projeler devam edecek." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber