Salihli'de kız öğrencilere meme kanseri semineri

Salihli Toplum Sağlığı Hekimi Bahar Erdoğan, 'Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı' nedeniyle özel bir kız öğrenci yurdunda kalan öğrencilere seminer verdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ekim 2012 13:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yurt binasında gerçekleştirilen seminere yurtta kalan öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Erdoğan, meme kanserinde erken tanının hayat kurtarıcı olduğunu ve kadınlarda sık görüldüğünü belirten Erdoğan, şu uyarılarda bulundu: "Meme kanserinin, kadınlarda sıklıkla görüldüğünü vurgulayan Erdoğan, şunları ifade etti: "Kanser konusunda toplumda farkındalık sağlanması ve toplum bilincinin geliştirilmesi kanserle mücadelede en etkili yöntemlerin başında gelmektedir. Bu amaçla her yıl Ekim ayı meme kanseri bilinçlendirme ayı olarak kabul edilmekte ve halkı bilgilendirme-bilinçlendirme-farkındalık kazandırma çalışmalarına yoğunluk verilmesi nedeniyle kanser mücadelesinde oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Meme kanseri görülme sıklığı menopoz döneminde hafif seyrederken, menopoz sonrası yıllarda yavaş eğilimle sürekli devam eden bir artış göstermektedir. Meme kanseri, kadınlarda sıklıkla görülmekte iken, erkeklerde de oldukça ender olarak görülen önemli bir kanser türüdür."

Erdoğan, Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) verilerine göre, meme kanseri görülme sıklığının her geçen yıl arttığının altını çizerek, gelişen teknolojik imkanlarla hastalığın çok erken dönemlerde tespit edilebildiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber