Bakanlık obeziteye karşı spor tesislerini 24 saat açık tutacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2012 20:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, milyonlarca vatandaşın bakanlık bünyesindeki spor tesislerinden yararlandığını belirterek, "Önümüzdeki dönemde antrenör sayımızı da artırarak spor tesislerimizi 24 saat esasına göre halkımıza açarak, spor konusunda daha bilinçli bir toplumun inşasına katkı vermeyi hedefliyoruz. Çünkü modern çağın en büyük hastalığı obezite." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, kış ayları spor etkinliklerini başlattı. Anıttepe Spor Kompleksi'ndeki 'Nerede Hareket Orada Bereket' etkinliğine Bakan Kılıç'ın yanı sıra bakanlık ve genel müdürlük tarafından açılan spor okullarına katılan çocuklar ve aileleri de katıldı.

Bakan Kılıç, bütün branşların antrenörleri ve sporcularını ziyaret ederek onlarla sohbet etti. Spor konusunda bir farkındalık yürüyüşü gerçekleştirmek için toplandıklarını ifade eden Bakan Kılıç, Türkiye'de eşofman ve spor ayakkabısıyla yaşama ve sokağa çıkma alışkanlığını herkese kazandırmak istediklerini bildirdi.

Spor Genel Müdürlüğü organizasyonuyla, Türkiye genelinde yaz ayları süresince 1 milyon gencin spor yaz okullarına dahil olduğunu belirten Bakan Kılıç, "Milyonlarca vatandaşımız Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki spor tesislerinden yararlanma imkanını buldu. Önümüzdeki dönemde antrenör sayımızı da artırarak spor tesislerimizi 24 saat esasına göre halkımıza açarak, spor konusunda daha bilinçli bir toplumun inşasına katkı vermeyi hedefliyoruz. Çünkü modern çağın en büyük hastalığı obezite. Bu konuda farkındalık ortaya çıkarmamız lazım. Obeziteyi engellemenin bir ayağı sağlıklı beslenmeyse, diğer ayağı da sporu hayata dahil etmektir." dedi.

Bakan Suat Kılıç, kameraların karşısına ilk kez eşofmanla çıktığının hatırlatılması üzerine eşofman ve spor ayakkabısıyla sokağa çıkmanın hayatın normalleri arasına girmesi gerektiğine dikkat çekmek istediğini kaydetti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, ?Nerede Hareket Orada Bereket' sloganıyla 81 ilde kampanya başlattı. Yaz aylarında düzenlenen etkinliklere 1 milyon kişinin katılımını sağlayan Gençlik ve Spor Bakanlığı, kış aylarında düzenleyeceği etkinliklerde bu rakamı 2 katına çıkarmayı hedefliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber