Kolonyanın sırrını sadece çocuklarıyla paylaşıyor

Düzce'de yetişen tütünlerden yapılan ve keskin kokusu ile kentin simgelerinden biri haline gelen tütün kolonyasını üreten Cengiz Besler, kolonyasının sırrını sadece çocuklarıyla paylaşıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2012 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Besler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 62 yıldır kolonyacılıkla uğraştığını ve kendi ürettiği formülün bir kısmını sadece çocuklarıyla paylaştığını belirterek, onun dışında formülü bir sır olarak sakladığını söyledi.

Bu formülle Düzce'nin tütün kolonyasını Dünya'ya tanıttıklarını belirten Besler, "İşimizi iyi yapıyoruz ve beğeniliyoruz. Başta ABD olmak üzere bir çok ülkeye ve yurt içinde bütün illere satışlarımız var" dedi.

İşin püf noktasını sadece çocuklarına öğrettiğini ifade eden Besler,

"Kolonyalarımda kendime ait özel formüllerim oldu. Onları çocuklarımla paylaştım. Benden sonra bu işi yürüten biri olmalı. Her şey çocuklarımız için. Uyguladığım formüller sırdır. Herkes kendine çalışır. Formülleri uygulamak ve yapmak emek işidir. Tütün kolonyasının sırrını kimseye vermiyorum. Formülü bana aittir" dedi.

Halkın beğenisini kazanmanın önemli olduğunu dile getiren Besler, kalitesini tutturduğu ürünlerine müşterilerin büyük ilgi gösterdiğini kaydetti.

Besler, özellikle bayramlarda talepleri karşılamakta zorlandıklarını anlatarak, "Satışlarımız da Bayram dolayısıyla arttı. Çok yoğun çalışıyoruz. Satışlar, normal günlerin çok üstüne çıkıyor. Bayramda misafir gelip ya da diğer illerde akrabalarına giden Düzceli vatandaşlarımız buradan hediye getirmek için satış mağazamıza geliyor. Düzce'nin tütün kolonyasının diğerlerinden ayrılmasının tek sebebi burada yetişen tütün ve bizim ürettiğimiz esans karışımdır" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber