Yalovalılardan Cumhuriyet Bayramı'nda büyük bayrak yürüyüşü

Yalova Belediyesi'nin, Cumhuriyet'in 89. yıl dönümü sebebiyle düzenlediği dev bayrak yürüyüşüne binlerce vatandaş katıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2012 19:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet'in 89. yıl dönümünde genciyle, yaşlısıyla Büyük Bayrak Yürüyüşü'nde bir araya gelen Yalovalılar, marşlar eşliğinde bayraklarla gelincik tarlasına dönen Yalova caddelerinde yürüyerek, Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Yalova Belediyesi tarafından organize edilen ve günler öncesinden duyurusu yapılan Büyük Bayrak Yürüyüşü'ne, Yalova halkı damgasını vurdu. Protokolden katılımın az olduğu yürüyüşe, sivil toplum örgütleri de katıldı. Yürüyüş boyunca marşlar eşliğinde yol alan Yalovalılara, evlerinin camlarından, balkonlardan, cadde kenarlarından katılan vatandaşlar da büyük coşkuyla el sallayarak, alkışlarla ortak oldu.

Kapalı Spor Salonu önünden başlayan yürüyüşün saatinden çok önce toplanan Yalovalılar; marşlar eşliğinde tempo tutarak, yürüyüş saatini bekledi. Genç, kadın, çoluk çocuk binlerce Yalovalı, 220 metrelik dev bayrakların kenarlarından tutarak, hep birlikte Fatih Caddesi, Mimar Sinan Caddesi, Sefabey Caddesi, Cumhuriyet Caddesi'nde yürüdü.

?SÖNMEDİ BU ŞAFAKLARDA YÜZEN AL SANCAK?

Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap eden Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, ?Yalova denilince, Atatürk'ün benim kentim dediği, kadınlara seçme ve seçilme hakkının alındığı bir şehir geliyor akla. Ezberler Yalova'da bozuldu. Teşekkürü borç biliriz, Cumhuriyet'i kuranlara. Teşekkürü borç biliriz, bugüne kadar yaşatanlara. Bugün bir kez daha Cumhuriyet'i bütün Yalovalılarla birlikte kutlamaktan onur duyuyoruz. Gurur duyuyoruz. Yaşasın Cumhuriyet diyoruz. Bizler al bayrağı şerefle taşıyoruz. Sönmedi bu şafaklarda yüzen al sancak. Kanmadık, iman dolu göğsümüzle bizleri bölmeye çalışan tek dişli canavara. Bastığımız yerleri toprak diyerek geçmedik, tanıdık.

Bir kez daha hep beraber haykırmaya hazır mısınız? Yeri göğü inletmeye hazır mısınız? O zaman sizleri, önce şehitlerimiz, sonra başta büyük Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizin, atalarımızın önünde saygıyla bir dakikalık duruşa, sonra hep birlikte İstiklal Marşı'nı okumaya davet ediyorum.? dedi.

Onbinlerce Yalovalının 1 dakikalık büyük sessizliği, ardından hep birlikte söylenen İstiklal Marşı ardından coşkuya döndü. Marşın söylenmesi ardından Kent Müzesi'nin arka tarafından atılan havai fişeklerin gökyüzünü renklendirmesiyle birlikte, bayraklarla meydanı kateden vatandaşlar, çiçek saatine kadar ilerledi. Havai fişeklerin sona ermesiyle birlikte coşkulu alkışlarla kutlamalar son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber