Engelliler için yeni iş kapısı

Kırıkkale Engelli ve Dostları Derneği'nin kurduğu çorap atölyesiyle, engellilere iş kapısı açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2012 20:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yenidoğan Mahallesi Turgut Reis Caddesi üzerinde faaliyet gösteren dernek, hem ekonomiye katkı sağlayacak hem de üyelerine meslek edindirecek. Atölyenin açılışına katılan Kırıkkale Valisi Ali Kolat, engelli bireylerin her zaman yanında olduklarını söyledi.

Engellilerin hayata tutunmaları için yaşam kalitelerinin artırmaları ve hayatın içinde yar almaları gerektiğinin altını çizen Vali Kolat, ?Bu anlamda çalışmaları, iş üretmeleri, kendilerini kenara itilmiş saymamaları son derece önemli. Yani diğer insanlardan farklı olmadıklarını çalışmaları ile göstermeleri gerekiyor. Bu konuda hükmetimizin çok ciddi kanuni değişiklikleri oldu ve engelli bireylerimize ciddi manada sahip çıkıldı. Derneklerin bu tür faaliyetlerde olması bizi son derece mutlu etmiştir." dedi.

Engelli ve Dostları Derneği Başkanı Bülent Yıldız da dış piyasada istihdam imkanı bulamayacak olan ortopedik engellilerin, kurdukları çorap atölyesiyle iş imkanı bulabileceklerini söyledi. Dernek üyeleri ise emeği geçenlere teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber