Sivas Belediyesi'nde 28 aday memur, asaleten atandı

Sivas Belediyesi'nde 28 memur adayı asaletini kazandı. Sivas Belediyesi'nde görev yapan aday memurların asaleten atanmaları nedeniyle belediye meclis salonunda tören düzenlendi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 15:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, "Allah rızası için aldığımız maaşı hak etmemiz için görevlerinizi tam yapmamız gerekiyor." dedi.

Sivas Belediyesi bünyesinde açık olan kadrolarda göreve başlayan aday memurlar, mevcut yönetmelik hükümleri doğrultusunda yapılan temel eğitim, hazırlayıcı eğitim ve staj uygulama eğitim programlarını başarı ile tamamladı. Aday memurluk dönemini tamamlayarak asli devlet memurluğuna kabullerine karar verilen 28 kişi devlet memurluğuna adım attı.

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp törende yaptığı konuşmada, "20 yılın üzerinde görev yapan tecrübeli memur kardeşlerimiz var. Şöyle bir topluluk meydana gelmişti, ara nesil yok, genç memurlarımıza, çalışkan enerjik kardeşlerimize ihtiyaç vardı. İşte memurluğa asaleten adım atan kardeşlerimiz ağabeylerinin tecrübelerini öğrenecekler onlar da kendilerinden sonra gelecek olanlara bu tecrübeleri aktaracaklar." şeklinde konuştu.

Yeni memurlara bir kısım tavsiyelerde de bulunan Başkan Ürgüp sözlerine şöyle devam etti: "Münferiden de olsa zaman zaman sıkıntılı anlarda yaşayacaksınız. Birbirinizle iyilikte yarışın. Bu yeni görevinizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Artık asaletlerinizi almış olacaksınız. Dolayısıyla sorumluluğunuz artmış olacak. İki binin üzerinde personelimiz var. Allah rızası için aldığımız maaşı hak etmemiz için görevlerinizi tam yapmamız gerekiyor. Belediye yönetimi olarak çalışanlarımızı, hem sözleşmelileri hem memur ve işçilerimizi maaş artışıyla iyi bir noktaya getirdik."

Başkan Ürgüp'ün konuşmalarının ardından Türk Bayrağı üzerine el basarak yemin metnini okuyan aday memurlar, tören sonunda asaletlerini teslim alarak asil memur oldu. Başkan Ürgüp, asaletleri onaylanan memurları tek tek tebrik ederek, görevlerinde başarılar diledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber