Samsunlu Samsun'u tanımıyor

Samsun Turizmciler Derneği Başkanı Dilek Genç, Samsun'un turizmi ile ilgili olarak öncelikli tanıtımın yapılması gerektiğinin altını çizerek, Samsun'u Samsunluya tanıtmak gerektiğini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2012 22:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsunlunun Samsun'daki birçok tarihi yerleri ve gezilmesi gereken yerleri bilmediğini belirten Samsun Turizmciler Derneği Başkanı Dilek Genç, ?Öncelikle Samsun'u Samsunluya tanıtmak, sonra Samsun'u çevre illerdekilere tanıtmak gerekiyor. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) bağlantımız var. OKA'nın merkezi Samsun'da ve bunu da bir avantaja dönüştürmek lazım diye düşünüyorum. Tokat, Amasya, Çorum ve Samsun'u öncelikle birbirlerine götürüp getirirken turizmin çoğunluğunu çözmüş oluruz. Bunlar günübirlik turizmler olur. Günübirlik turizmlerle esnaf çok iyi durumlara gelir. Daha sonrasında yeni yapılan inşaatta olan otellerimiz ile ilgili olarak otellerin kendi tanıtımlarını yapmasıyla ilgili olarak olay çözülmüş olur. Samsun'da birçok acentelerimiz var. Acentelerimiz bu zamana kadar hep Samsunluları şehir dışına ve ülke dışına götürüyorlardı. Şu anda acentesi ve oteli olanlar, oteli için de çalışmaya başladılar. Yani sadece şehir dışına veya ülke dışına götürmek değil, artık Samsun'a da getirmeye başladılar. Yeni yapılan otellerle Samsun'daki en önemli konaklama problemimizi çözmüş olacağız. Bu problemi çözdükten sonra da buraya gelen insanı en iyi şekilde nasıl ağırlayacağımıza bakacağız. Samsun'a gelen insanlara buralarda birtakım harcamalar yaptıracağız. Turistlere hediyelik eşya aldırmamız, gece eğlendirmemiz lazım ve bunların da hazır olması gerekiyor. Bunlar olduğunda Samsun gelişecek? dedi.

Bazı üst düzey yöneticilerin bile Samsun'u tam anlamıyla tanımadığını ifade eden Genç, ?Üst düzey insan bile ?Samsun'da ne var ki' diyor. Samsun'un 5 yıldızlı oteli olmayabilir ama Samsun'da doğa ile ilgili Türkiye bazında düşündüğümüz zaman en uç noktadadır. Bunu dışarıdaki insanlar görüyor ama Samsun'daki insanlarında bunu görmesi gerekiyor. Mesela arabalı bir turist sizi yolda durdurduğunda ?Samsun'da nereye gidebilirim' dediği zaman Samsunlu acaba bu turisti yönlendirebilir mi? Bunlar çok önemli. Başka bir şehre gittiğinizde size ilk izlenimi veren şehrin girişi ve şehirde konuştuğunuz ilk insanlardır. Turistler buralarda negatifle karşılaşırsa, buralarda gezmek istemeyebilir. Bunlarla ilgili de gelişmemiz lazım. Bu anlamda da Samsunlulara bu konuda destek verilmesi gerekiyor? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber