Büyükşehir, çekilişle 250 engelliye simit camekanı yeri tahsis etti

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası tarafından her yıl engellilere tahsis edilen simit camekan yerleri, noter huzurunda yapılan çekilişle belirlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2012 16:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocatepe Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende, simit camekanı yeri sahibi olmak için başvuruda bulunan 871 müracaattan 250 engelli, asil olarak kura ile belirlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan törende konuşan Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, engellilere yönelik simit camekanı hizmetini anlattı. İlkbahar, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bir kuruluşu olarak engellilere verilen 30'a yakın hizmetten birisini de engellilere simit camekanı vererek yerine getirdiklerini ifade etti. Genel Müdür İlkbahar, "Önemli olan engelli olmak değil, önemli olan bizim gibi insanların engellilerle kucaklaşarak engelleri aşmak. Onun için de her sene engelli kardeşlerimize simit camekanı ile katkıda bulunmak istiyoruz. Bugün burada 250 tane yerin kurasını çekeceğiz. 873 kişinin iki tanesinin evrakı olmadığı için 871 kişi kuraya katılacak. 250 tanesi asil kişi, geriye kalanları da yedek olacak.? dedi.

Simit camekanı sahibi olacaklara uyarılarda bulunan İlkbahar, şunları söyledi: ?Biz size simit camekanı tahsis ediyoruz. İşletirken biz engelliye veriyoruz. Bunun sebebi, engelli kendi işletsin, geçimini sağlasın diye. Bakın bizim fabrikamızdan simiti alın demiyoruz, herhangi bir fırından da alın demiyoruz. İstediğiniz yerden simiti alın. Ürününüzü nereden alırsanız alın ama camekanı kendiniz işleteceksiniz. Sizden ricam kendiniz işletin. Başkasına devrettiğiniz ortaya çıktığı zaman, elinizden alınıp mağdur olmanızı istemiyoruz. Bakın istediğiniz yerden simiti alın ama kendiniz işletin. Bu, çok önemli. İkincisi; normalde tüketici günümüzde hijyene çok önem veriyor. Bugün en önemli konu sağlık. Yapacağınız bir eldiven takmak, bir maşa kullanmak. unu yaptığınız takdirde satışınız artar.?

Daha sonra noter huzurunda yapılan çekilişle 871 müracaattan simit camekanı sahibi olacak 250 asil ve 621 yedek engelli belirlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber