13 Aralık 2012'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 13 Aralık 2012 09:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 10.30'da Çankaya Köşkü'nde Uluslararası İşbirliği Platformu canlı video bağlantısına katılacak, saat 14.00'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek, saat 15.30'da İzmir Valisi Cahit Kıraç ve Uluslararası Sergiler Bürosu Genel Sekreteri V.G. Loscertales ve beraberindeki EXPO 2020 İzmir Yürütme Komitesi üyelerini kabul edecek.

TBMM Başkanı Çiçek'in programı

- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, saat 14.00'da Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Uluslararası Sergiler Bürosu Genel Sekreteri Los Carteles'i kabul edecek, saat 19.00'da Bilkent Otel'de gerçekleştirilecek ''Haydar Aliyev Dünyasında Kültür ve Sanat'' konulu konferansa katılacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 10.00'da partisinin genel merkezinde AK Parti milletvekilleri, il teşkilatları değerlendirme ve istişare toplantısına katılacak, saat 16.45'te Resmi Konut'ta MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı kabul edecek.

TBMM gündemi

- TBMM Genel Kurulu'nda, saat 11.00'da, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı'nın 2013 yılı bütçeleri görüşülecek.

- Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, saat 11.00'da, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek olan ?Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 2013 Yılı Bütçesi? toplantısına katılacak.

- TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, Kırgızistan Büyükelçisi Ermek İbrahimov ile makamında görüşecek.

Başbakan yardımcıları ve bakanların programları

- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, saat 11.00'da TRT ile TDK işbirliğiyle hazırlanan ''Evliya Çelebi'nin İzinde Seyahatname'' belgeselinin tanıtım törenine katılacak, saat 13.30'da ''Evliya Çelebi'nin İzinde Seyahatname'' belgeseli için özel olarak yaptırılan minyatürlerden oluşan serginin açılışına katılacak.

- Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, saat 10.00'da Bilkent Üniversitesi tarafından düzenlenen ''Haydar Aliyev Dünyasında Kültür ve Sanat Konferansı''na katılacak.

- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, saat 10.00'da Çırağan Sarayı'nda Boğaziçi Bölgesel Ortaklık Zirvesi'nin ''Ekonomik Darboğazdan Çıkış Yolları'' konulu panelinde konuşacak.

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, saat 09.30'da ''Roman Vatandaşlar için Kamu-STK Diyaloğu Oluşturulması Projesi'' kapanış seminerine katılacak.

- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, saat 11.00'da Uluslararası Sergiler Bürosu Genel Sekreteri V. Loscartales ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, saat 10.30'da Conrad Otel'de 2. Türk - Alman Yenilenebilir Enerji Forumu'na katılacak.

- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, saat 11.00'da Swiss Otel'de Marka 2012 Konferansı'nın açılışına katılacak, saat 19.00'da Mecidiyeköy Kültür Merkezi'nde Siyaset Akademisi 13. Dönem "Lider Ülke: Türkiye Yerel Yönetimler Programı-1" in İstanbul Asya Yakası açılışına katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, saat 10.00'da Sheraton Otel'de Geleneksel Kahvaltılı Sohbet Toplantısı'nda siyasi ve ekonomik gündemi değerlendirecek.

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, saat 13.00'da Fatih Üniversitesi Kampüsü'nde ?21. yy Türkiye Vizyonu Paneli' ve ?Liberal Düşüce Topluluğu' programına katılacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- TÜİK, saat 12.00'da 2011 yılına ilişkin Satınalma Gücü Paritesi verilerini açıklayacak.

- Kemerköy Liman Sahası'nın 36 yıl süreyle ''işletme hakkının verilmesi'' yöntemiyle özelleştirilmesinde nihai pazarlık görüşmesi, saat 16.30'da yapılacak.

- SGK Ankara İl Müdürlüğü Koordinasyon toplantısı, saat 10.00'da yapılacak.

- SGK Başkan Yardımcısı Mustafa Kuruca, saat 14.00'da ?Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları? konulu konferans verecek.

- Ankara Büyükşehir Belediyesi, saat 12.00'da Çocuk Kulüpleri, Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi üyeleri ile Sosyal Esirgeme Kurumunda kalan çocuklar ve engelli çocukları ATO Congresium'da gerçekleştirilecek Mickey'in Müzik Festivali'ne götürecek.

- Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, saat 11.00'da belediye ek hizmet binasında basın toplantısı düzenleyecek.

- KESK üyeleri, saat 13.00'da Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yapacak.

- Emek Partisi ve Emek Gençliği üyeleri, saat 13.30'da 1980 darbesinde idam edilen Erdem Eren'i kabri başında anacak.

- Silivri'de görülecek Ergenekon davası'nda savcı esas hakkında mütalaasını verecek.

- CHP İstanbul İl Yönetimi ve Üyeleri, saat 08.30'da Silivri Cezaevine giderek ?Ergenekon Davası'nda savcının esas hakkındaki mütalaasını takip edecek.

- Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, saat 09.30'da Hilton Otel'de ?Ortadoğu ve Akdeniz'in Geleceği' konulu toplantıda açılış konuşması yapacak.

- İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, saat 10.30'da Grand Cevahir Hotel ve Kongre Merkezi'nde İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA), 2012 yılı hibe 2. Dönem hibe programlarının bütçesi ile ilgili basın toplantısına katılacak.

- SES Sendikası, saat 12.30'da Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeni Poliklinikler önünde sağlık çalışanlarının durumuyla ilgili basın açıklaması yapacak.

- Sabahattin Zaim Üniversitesi'nde saat 14.00'da Herkes İçin Şehir Paneli yapılacak.

- 8. Uluslararası Mermer ve Doğaltaş Kongresi, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun katılımıyla Afyonkarahisar Güral Termal Otel'de saat 10.00'da başlayacak.

SPOR GÜNDEMİ

---------------------------

- Ziraat Türkiye Kupası 5. Turu tek maçla tamamlanacak, program şöyle:

20.00 Kasımpaşa - Trabzonspor

- Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Fenerbahçe ile sahasında oynayacağı derbi maçın hazırlıklarını saat 11.00'de yapacağı antrenmanla sürdürecek.

- Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Galatasaray ile oynayacağı derbi maçın hazırlıklarına saat 11.00'de yapacağı basına kapalı antrenmanla başlayacak.

- THY Avrupa Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe Ülker, A Grubu'ndaki son maçında saat 19.00'da İtalyan temsilcisi Mapooro Cantu'yu konuk edecek.

- THY Avrupa Basketbol Ligi'nde son 16'ya kalmayı garantileyen Beşiktaş, D Grubu'ndaki son maçında saat 21.45'te Lietuvos Rytas'ı ağırlayacak.

- 11. Fina Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası Sinan Erdem Spor Salonu'nda devam ediyor.


Cihan Haber Ajansı Gündemi

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Uluslararası İşbirliği Platformu'nun (UİP) canlı video bağlantısına katılacak. Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Valisi Cahit Kıraç ve Uluslararası Sergiler Bürosu Genel Sekreteri V.G. Loscertales ve beraberindeki EXPO 2020 İzmir Yürütme Komitesi üyelerini ayrı ayrı kabul edecek.(10.30 - 14.00 - 15.30)

- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 'Haydar Aliyev Dünyasında Kültür ve Sanat' konulu konferansa katılacak. (19.00)

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde milletvekilleri, il teşkilatları değerlendirme ve istişare toplantısına katılacak. Erdoğan, Resmi Konut'ta MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı kabul edecek. (10.00 - 16.45)

POLİTİKA

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ankara'da 'Roman Vatandaşlar için Kamu-STK Diyaloğu Oluşturulması Projesi' kapanış seminerine katılacak. (09.30)

- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sheraton Otel'de basın mensuplarıyla kahvaltılı sohbet toplantısında bir araya gelecek. (10.00)

- Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Bilkent Üniversitesi tarafından Bilkent Otel'de düzenlenen ?Haydar Aliyev Dünyasında Kültür ve Sanat Konferansı'nın açılışına katılacak. (10.00)

-İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Sivas'ta, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai ile Sivas Polis Meslek Yüksekokulu'nu ziyaret edecek. (09.30)

-Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Tunceli'de ziyaretlerde bulunacak ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile birlikte Tunceli Üniversitesi'nin akademik yılı açılış törenine katılacak. (10.00 - 11.00)

-Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar Gaziantep'te, valiliği ziyaret edecek, Çamlıca Konutları temel atma ve sosyal tesis açılış törenlerine katılacak, Şahinbey Belediyesi'nin sokak sağlıklaştırma alanlarını gezecek. (09.30 - 14.00)

-Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'da 8. Uluslararası Mermer ve Doğaltaş Kongresi'ne katılacak. (10.00)

-Sağlık Bakanı Recep Akdağ Erzurum'da, Gaziosmanpaşa'daki silahlı saldırıda şehit olan polis memuru Mücahit Daştan'ın, Tortum ilçesinde düzenlenecek cenaze törenine katılacak. (11.00)

GÜNCEL

- Jandarmaya, 8 yılda insan hakları ihlalinden 2 bin başvuru yapıldı (Özel)

Jandarma İnsan Hakları İhlallerini İnceleme ve Değerlendirme Merkezi'ne (JİHİDEM) 2003-2011 yılları arasında insan hakları ihlali sebebiyle 2 bin 131 başvuru yapıldı. Bu başvuruların yalnız 322'si ihlal kapsamında değerlendirildi.

-İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasında savcılığın esas hakkındaki mütalaasını vermesi bekleniyor. (09.00)

-Mısır Çarşısı'nda 7 kişinin öldüğü 127 kişinin yaralandığı patlamaya ilişkin davanın görülmesine İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek.

EKONOMİ

-Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Almanya Federal Çevre Bakanlığı'nın katkıları ile Türk - Alman Yenilenebilir Enerji İşbirliği Forumu'nu düzenleyecek. Foruma, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da katılacak. (09.00)

DÜNYA

-AB liderleri Belçika'nın başkenti Brüksel'de toplanıyor. Liderlerin ana gündemi krizle mücadele.

-Suriye ile ilgili gelişmeler izleniyor.

SPOR

-Ziraat Türkiye Kupası 5. tur son maçında Kasımpaşa ile Trabzonspor karşı karşıya gelecek. (20.00)

İHA-CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber