Hakkari'de kadın doğum uzmanı sıkıntısı

Hakkari Devlet Hastanesi'nde görev yapan kadın doğum uzmanı olan Dr. Ahmet Melih Akkuş, iki meslektaşının istifasının ardından tek başına günde 150 hastaya bakmak zorunda kaldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2012 16:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir süre öncesine kadar 3 kadın doğum uzmanının görev yaptığı Hakkari'de, iki doktorun istifa ederek ilden ayrılmasıyla birlikte tek başına kalan Kadın Doğum Uzmanı Opr. Dr. Ahmet Melih Akkuş'ın hasta muayene, servisteki hastalara bakma ve ultrason gibi hizmetleri tek başına yürütüyor. Günde yaklaşık 150 hastayı muayene eden doktorun vatandaşların mağdur olmaması için elinde gelen fedakarlığı yaptığı belirtildi. Muayene olmak için kuyrukta bekleyen hastalar ve hasta yakınları ise 70 bin nüfuslu ilde sadece bir kadın uzmanının olmasının çok üzüntü verici olduğunu belirttiler. Doktorun tek başına hasta muayene, servis hastalarına bakma ve ultrason görevi yaptığını ifade eden vatandaşlar Sağlık Bakanlığı yetkililerine seslenerek Hakkari'ye doktor gönderilmesini istediler.

İHA muhabirinin telefonla görüştüğü Kamu Hastaneleri Kurumu'na bağlı olarak oluşturulan Hakkari Genel Sekreteri Dr. Vakkas Özmercan, Devlet Hastanesi'nde kadın doğum uzmanın tek başına çalıştığını doğrulayarak, bu fedakarlığı yapan meslektaşına teşekkür etti. Özmercan, ?Hastanenin kadın doğum uzmanına ihtiyacı var. Bir ilde sadece bir doktorun görev yapması gerçekten zor bir iştir. Meslektaşımız tek başına yüzlerce hastaya bakıyor. Bakanlığa doktor sıkıntısı ile ilgili talebimizi bildirdik. 27 Aralık tarihinde yapılacak yeni atamalarda inşallah en kısa sürede buraya doktor gönderilecektir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber