Atanamayan öğretmenlerden imamlı darağaçlı eylem

Mersin'de ataması yapılmayan bir grup öğretmen, ilginç eyleme imza atarak temsili imam eşliğinde atama duası okudu. Atanamadıkları için intihar eden öğretmenlerin fotoğraflarını sergileyen eylemciler, taleplerini simitlerle "30 bin atama" yazarak dile getirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Aralık 2012 18:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ataması yapılmayan bir grup öğretmen, Şubat 2013'te yapılacak öğretmen atamalarında 30 bin atama isteklerini ilginç bir eylemle duyurdu. Atatürk Caddesi üzerindeki Ulu Cami önünde toplanan grup, buradan pankartlar ve dövizlerle yaklaşık 50 metre ilerideki Büyükşehir Belediyesi önüne yürüdü. Yürüyüş boyunca sloganlar atarak atanamamalarını protesto eden grup içinde bir temsili imam ile elinde minik bir tabutla atanamadığı için intihar eden bir öğretmenin annesini canlandıran öğretmen dikkat çekti. Belediye binası önünde Eğitim-Sen üyelerinin karşıladığı grup, burada temsili bir darağacının önünde taleplerini dile getirdi.

Eylemde yere açtıkları pankart üzerinde atanamadıkları için intihar eden öğretmenlerin fotoğraflarını, minik tabutlarla birlikte sergileyen grup adına açıklama yapan Sevcan Aktaş, atama bekleyen öğretmenlerin durumunun, Türkiye açısından her geçen gün biriken, biriktikçe yıkım potansiyeli artan bir sosyal sorun olduğunu söyledi. Üniversitelerin öğretmenlik bölümlerini bitirmiş fakat mesleğini icra edemeyen, kendini geliştiremediği gibi mesleki bakımdan gittikçe körelen, ekonomik olarak sürekli geriye giden atanamayan öğretmenlerin toplumsal soruna düşmekten kurtulamadıklarını belirten Sevcan, bu durumun toplum ve devlet açısından büyük riskler oluşturduğunu kaydetti. Kendilerini, ?Güvencesiz, geleceksiz, aile hayatı kurumayan, hacze düşmüş, çok problemli diplomalı işsiz, yıllardır atama bekleyen okulsuz mağdurlar? olarak tanımlayan Sevcan, ataması yapılmayan öğretmenlerin sayısının 10 yılda 350 bine yaklaştığını ifade etti. Beklentilerinin, en geç şubat ayında 30 bin öğretmen ataması yapılması olduğunu aktaran Sevcan, yetkililere seslenerek, ?Haklı taleplerimizin karşılığını almadan susmayacağız ve demokratik her platformda hakkımızı sonuna kadar arayacağız? dedi.

Sevcan, 29 Aralık'ta Ankara'da büyük bir eylem yapacaklarını da bildirdi.

Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Remzi Çiftçi'nin de bir konuşma yaptığı eylemde, daha sonra atanamadığı için kendini asarak intihar eden bir öğretmenin annesini canlandıran öğretmen de elinde temsili minik bir tabutla açıklama yaparak sistemi eleştirdi.

Eylemciler, bu açıklamanın ardından önce temsili imam eşliğinde atama duası okudu, ardından üzerinde simitlerle "30 bin atama" yazan ve yere açtıkları pankartın etrafına oturarak sözlerini "Şubat'ta atama istiyoruz" şeklinde değiştirdikleri bir şarkı söyledi. Eylemci grup, şarkının ardından simitleri, kendilerini izleyen vatandaşlara ve basın mensuplarına da dağıtarak yedi. Grubun eylemi olaysız sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber