BTK: TİB telefon kayıtlarına hayali görüşme ekleme söz konusu değil

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2012 17:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) telefon kayıtlarına hayali görüşme eklemenin söz konusu olmadığını bildirdi.

BTK'dan yapılan yazılı açıklamaya göre bir gazetenin 27 Aralık 2012 tarihli nüshasında yayımlanan ''TİB telefon kayıtlarına hayali görüşme eklemiş'' haberi ile ilgili şunlar kaydedildi:

''Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Donanma Komutanlığı Gölcük Askeri Savcılığı tarafından 20 Ocak 2011 tarih ve 2011/28 sayılı yazı ile Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından verilen görüşme detay kayıtları ile 'Tuzla Türk Telekom İlçe Müdürlüğü' tarafından verilen kayıtlar arasında uyuşmazlık olduğu iddia edilmektedir. Söz konusu haber incelenmiştir. Haberde iddia edilen hususların asılsız olduğu tespit edilmiştir. Türk Telekomünikasyon A.Ş. tarafından Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na gönderilen veriler içerisinde söz konusu görüşme detay kaydının yer aldığı tespit edilmiştir. Gölcük Askeri Savcılığı, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan iddia edilen farklılığa dair bilgi talep yazısını 20 Ocak 2011 tarihinde göndermiştir. Talep tarihi bahse konu görüşmenin yapıldığı 4 Haziran 2009 tarihinden yaklaşık olarak 1,5 yıl sonrasına dek gelmektedir. Haberde iddia edildiği gibi bir yıl sürenin dolmasının beklenmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Haberde iddia edildiği gibi 'hayali görüşme ekleme' söz konusu olmayıp, iddia edilen tutarsızlık aynı telefon numarasına ait iki farklı tarihteki görüşmesinin karşılaştırılmasından ibarettir.''

Muhabir : Merve Özlem Çakır

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber