Fırat, Vali'nin görevden alınabileceği sinyalini verdi

Haber Giriş : 18 Kasım 2005 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat Hakkari Valisi'nin görevden alınıp alınmayacağına ilişkin bir soru üzerine, bunun hükümetin yetkisinde olduğunu vurguladı.

Vali'nin alınması gerekiyorsa bunun idari bir işlem olduğunu hatırlatan Fırat, "Bu bilgiler hükümete geliyor. Hükümet en kısa sürede gerekeni yapacaktır. İncelemeler sürüyor. En kısa zaman da Meclis'te olaya el koyacaktır. Başbakanlık Teftiş Kurulu da devreye girmiştir veya girecektir. Önemli olan devlet mekanizmasının işlemeye başlamış olmasıdır" şeklinde konuştu.

Fırat, Hakkari'ye bakanların ve Başbakan'ın ziyaret gerçekleştirebileceğini dile getirerek, "Her an gidebilir. Bakanlar da gidebilir, Başbakan da gidebilir. Moral için gidebilir. Aslolan devlet bir bütündür. Mühim olan bu mekanizmanın çalışabilmesidir" dedi. Fırat ayrıca, "Demokrasiye yönelik bir komplo mu seziyorsunuz?" sorusu üzerine de, "Güçlü ve yerleşik bir demokrasi için mücadele veriyoruz. Hayır Türkiye'de demokrasi tehlikede değildir. Demokrasinin Türkiye'de kökleşmesini hızlandırmak için buna herkesin destek vermesi gerekiyor. Türkiye'nin Cumhuriyet ve laiklik anlayışında, hukuk devleti oluşunda geriye gidiş söz konusu değildir" değerlendirmesini yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber