Başarılı öğrenciler, Çelik tarafından ödüllendirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2005 05:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi ve özel ortaöğretim öğrencileri, Türkiye'yi uluslararası bilim yarışmalarında ödüle boğarak, ülkelerini başarıyla temsil etmenin gururunu yaşıyor. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından bugün ödüllendirilen öğrenciler, dünya şampiyonasında Türkiye'ye 18 birincilik, 32 ikincilik, 34 üçüncülük ve 8 mansiyon ödülü kazandırmayı başardı.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'nce Bahçelievler 100. Yıl Kız Meslek Lisesi'nde uluslararası yarışmalarda dünya şampiyonu olan ve başarı gösteren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi. Türkiye'ye 18 birincilik, 32 ikincilik, 34 üçüncülük ve 8 mansiyon ödülü kazandıran öğrenciler, Matematik, Fizik, Biyoloji, Felsefe, Gençlik Sorunları, Resim, Bilgisiyar, Çevre, Turizm, Su altı Arkeolojisi, İsef Proje, Deprem ve Çocuk Sanatları alanlarında yarıştı. Yarışmaya Türkiye'nin yanısıra Kazakistan, Japonya, İsviçre, Bangledeş, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Almanya, Romanya, Bulgaristan, Yunanistan, Rusya, Danimarka, Makedonya, Amerika, Güney Kore, Sırbistan Karadağ, Çin, Finlandiya, İngiltere, Avusturya ve İrlanda olmak üzere toplam 22 ülke katıldı. Çelik, Türkiye'yi gururla temsil eden ve alanlarında birinci olarak dünya şampiyonu olan öğrencileri 4 altın, cep telefonu ve kol saati ile ödüllendirdi. Çelik, eğitimi, ödüllendirme ve mükafatlandırma üzerine kurulursa önem kazanacağını söyleyerek, öğrencileri tek tek öperek, başarılarını kutladı ve öğretmenler ile anne ve babalara seslenerek, "Ödüllendirmeyi asla ihmal etmeyiniz. Atalarımızın dediği gibi marifet iltifata tabidir. Alkışlanmazsa, takdir edilmezsi başarının arkası gelmez ve farklı bir yöne de kanalize edilmiş olabilir" diyerek, dikkat çekti.

YÖK tarafından ÖSS'de farklı katsayı uygulamasına maruz bırakılan ve hükümetle YÖK'ün anlaşamadığı konular arasında bulunan İmam-Hatip sorununa cevap, dünya şampiyonu İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Reyhan Er isimli öğrenciden geldi. Resim dalında içinde ABD, Danimarka, İngiltere gibi ülkelerinde bulunduğu toplam 22 ülkenin katıldığı yarışmada dünya birinciliğini elde eden Reyhan Er, ödülünü Bakan Çelik'in elinden alarak, mutluluğunu annesiyle kutladı. Kızının başarısına sevindiğini söyleyen anne Er, kızına sarılarak, tebrik etti. Bursa Yıldırım Beyazıt İmam Hatip Lisesi öğrencisi Reyhan Er ise törenin yapıldığı salonda arkadaşlarıyla birlikte Türkiye'nin gurur tablosunu oluşturan karede yerini almış oldu.

Türkiye'ye 18 birincilik, 32 ikincilik, 34 üçüncülük ve 8 mansiyon ödülü kazandıran ortaöğretim kurumu öğrencileri arasında en fazla birinciliği özel okul öğrenceli aldı. Ortaöğretim özel okul öğrencileri, devlet okullarına göre yüzde 66 daha fazla başarı göstererek, uluslararası yarışmalarda derece aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber