Trenleri hızlandırmaya kimse cesaret edemiyor

Haber Giriş : 24 Kasım 2005 08:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trenleri hızlandırmaya kimse cesaret edemiyor

Trenlerin hızlarının yeniden belirlenmesi için bir yıldan bu yana yapılan çalışmalar sonuç vermedi. Kimsenin sorumluluk almak istemediği ?hız belirleme' konusunda Bilim Kurulu'nun kapısını çalıp olumsuz cevap alan TCDD yönetimi sorunu çözmek için çare arıyor

Trenlerin hızlarının yeniden belirlenmesi için bir yıldan bu yana yapılan çalışmalarda kimse sorumluluk almak istemiyor. Pamukova'da meydana gelen kazanın ardından Ankara-İstanbul arasında trenlerin ne kadar hız yapacağı konusu tam bir muammaya dönüştü. Bağımsız Bilim Kurulu'nun raporu doğrultusunda Alman Demiryolları'nın bağımsız sertifikasyon kurumu olmasına karar verildi ancak Almanlar hız belirlemeye yanaşmadı. Bunun üzerine raporu hazırlayan bilim adamlarının kapısı çalındı ancak buradan da olumlu cevap alınamadı. Kamuoyunun tepkisine karşı tren hızlarını belirleyemeyen TCDD, trenlerin hızını da artıramıyor.

ALMANLAR HIZA ONAY VERMEDİ

Daha önce raporu dikkate alacağını açıklayan Hükümet ve TCDD, Alman Demiryolları ile anlaştı ve bağımsız sertifikasyon kurumu olarak Almanlar'ın hızı belirlemesine karar verdi. Almanlar, hızı belirlemeye yanaşmadı. Uygulamalarını örnek gösteren Alman Demiryolları yolun ölçüm değerlerini raporlarına yansıtacaklarını, değerlere göre hız sınırının bilim adamları tarafından belirlenmesinin doğru olacağını bildirdiler. TCDD'nin trenleri hızlandıramaması durumunda Ankara-İstanbul arasının 5 saate inmesi için Hızlı Tren Projesi'nin birinci etabının bitirilmesi beklenecek.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber