Mardin BES'ten basın açıklaması

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) Mardin Şubesi, gelir dağılımıyla ilgili basın açıklaması düzenledi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Şubat 2013 21:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mardin BES'ten basın açıklaması

BES Mardin Şube Başkanı Şeyhmus Akbaba, gelir dağılımındaki adaletsizliğin her geçen gün daha da derinleştiğini savundu. Kamu emekçilerinin kazanılmış haklarının ellerinden alındığını ileri süren Akbaba, "Kamu çalışanlarının maaşlarına 2012 yılı içerisinde yapılan ortalama yüzde 6-7 oranında maaş artışları daha kamu emekçilerinin cebine girmeden, başta akaryakıt olmak üzere temel tüketim maddelerine yapılan zamlarla buharlaşıyor. Bugün 4 kişilik bir ailenin sağlıklı beslenmesi için yapması gereken minimum aylık gıda harcaması olarak tanımlanan açlık sınırı bin 60 lira, açlık sınırının tüketim harcamasına dağıtılması ile elde edilen yoksulluk sınırı ise 3 bin 481 liradır. BES olarak Kasım ayında 2013 yılı bütçe takvimine karşı 'Emeğimize onurumuza geleceğimize sahip çıkıyoruz' talebi ile başlattığımız eylem programımızda genelde büro emekçilerinin özelde ise yargı emekçilerinin taleplerini bütçede yer almasını talep ediyoruz" dedi.

"ADLİYELER SARAY YARGI EMEKÇİLERİ KAPIKULU DEĞİLDİR"

2012 Aralık ayında ek ödemelerin emekli aylığına dahil edilmesi gerektiğini ifade eden Akbaba, "Kaldırılan fazla mesai ücretlerinin iyileştirme olarak maaşımıza eklenmesi talebiyle ülke genelinde topladığımız dilekçeleri yarım gün iş bırakma yaparak Adalet Bakanlığı'na gönderdik. Sendikamızın yetkili olduğu dönemlerde kazanılan ulaşım ödeneğinin Adalet Bakanlığı'nın hukuki ve ekonomik gerekçelerle ödemeyeceğini ilan etmesi üzerine 19 Kasım 2012 den başlayarak hafta boyunca bütün ülke genelinde adliyelerde ve Adalet Bakanlığı'nda eylemler yaptık. Bugün 14 Şubat yine taleplerimiz için bütün ülke genelinde alanlardayız. Ülkemizde adliye denildiğinde son zamanlarda adeta bir biri ile rekabet edercesine yapılan adalet sarayları akla gelmektedir. Türkiye'nin, Avrupa'nın en büyük adalet sarayı denilirken nihayet İstanbul Kartal'da inşa edilen dünyanın en büyük adalet sarayı hizmete girmiştir. Bir taraftan sarayların yapıldığı iddia edilirken sarayların içinde çalışan yargı emekçilerine yoksulluk dayatılmakta, her türlü talepleri görmemezlikten gelinerek kazanılmış hakları gasp edilmektedir" diye konuştu.

Kazanılmış haklarımıza sahip çıkmak ve taleplerimizi elde etmek için mücadelelerini büyüterek sürdüreceklerini belirten Akbaba, "Sendikamızın Adalet Bakanlığı'nda yetkili olduğu dönemlerde Adalet Bakanlığı ile yapılan Kurum idari kurulu görüşmelerinde yargı çalışanlarına havuz paralarının dağıtılması, iş yoğunluğu nedeniyle sürekli fazla mesai yapan yargı emekçilerine fazla mesai ücretinin ödenmesi ve ulaşım yardımları gibi pek çok kazanımlarımız olmuştur" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber