Türkiye'nin ilk Özel Meslek Okulunu Bil Eğitim Kurumları açıyor

Haber Giriş : 26 Kasım 2003 13:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin ilk Özel Meslek Okulunu Bil Eğitim Kurumları açıyor

BİL Eğitim Kurumları'nın kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Aydın, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek YÖK'ten Türkiye'de ilk Özel Meslek Yüksek Okulu (MYO) açma yetkisini aldı. 1 Ocak 2004'de tamamlanacak okul, Bahçelievler'de toplam 7 bin metrekarelik bir alana kurulacak. Okulun şu anda kaba inşaatının tamamlandığını ifade edilirken, projenin mimarı Aydın, Türkiye'de yetişmiş ara eleman ihtiyacını karşılayacak okulları için bir Yüksek Öğretim Koordinatörlüğü kurulduğunu, burada AR-GE çalışmalarının inşaatla birlikte eş zamanlı olarak devam ettirildiğini ifade etti. 

Kuaförlük, bebek bakıcılığı, şoförlük, sekreterlik, büro yönetimi gibi geniş meslek grubundan mesleklerin ön lisans eğitimi verilecek okulda Yerinden Uyum Modeli (YUM) uygulanacak. Öğrenciler eğitim gördükleri meslek dallarında hizmet veren kuruluşlarda eğitimlerinin bir kısmını sürdürecekler. Mezun olanlar için bir Mezunları Yerleştirme Merkezi de okul içinde oluşturularak, öğrencilerin eğitime başlar başlamaz işinin bulunmasına yardımcı olunacak. Bölümlerin kontenjanları ve öğrenci sayıları ise Türkiye'de yapılacak geniş bir piyasa araştırmasında çıkacak toplam talep sayısına göre belirlenecek. 

Milad 2010 yılı olacak 

Dr. Aydın okullarının devlet MYO'larından sadece isim benzerliğinin olacağını ifade ederek öğrencilerin sanki uzayda bir okula gider gibi eğitim yapacağını söyledi.

Yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber