Şahin: Üniversitelerde kardolaşma iddiaları haksız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2005 11:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, hükümetin üniversitelerde kadrolaşma isteği içinde bulunduğu yönündeki iddiaların haksız ve mesnetsiz olduğunu bildirdi.

Şahin, CHP Ankara Milletvekili Yakup Kepenek'in, hükümetin, ?üniversitelerin doçent ve profesör dışında kalan akademik kadrolarına yapılacak atamaların Başbakanlığın iznine bağlanması? hakkındaki Başbakanlık genelgesi ile kadrolaştığı yönündeki iddialara ilişkin soru önergesine yanıt verdi.

Kepenek'e, Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer imzasıyla bakanlığına iletilen bilgi notuyla yanıt veren Şahin, genelgenin sadece yükseköğretim kurumları açısından değil, tüm kurum ve kuruluşlar açısından düzenlemeler getirdiğini ifade etti. Bakan Şahin, şunları kaydetti:

?Söz konusu genelge, yürürlükte kaldığı dönem itibariyle üniversitelerin personel ihtiyacının karşılanmasına engel teşkil etmemiş, sadece kamu sektöründeki istihdamın rasyonalizasyonu ve kamuda istihdam politikasının belli bir düzen içinde yürütülerek takibinin sağlanması amacıyla izin sistemi getirmiştir. Başbakanlık genelgesiyle üniversitelerin kurumsal ve bilimsel gelişmesini engellemek mümkün değildir.

Yükseköğretim Kanunu uyarınca öğretim elemanı kadrolarına atanacakların seçimi ve diğer hususlarla ilgili yetki tamamıyla üniversitelere ait olduğundan, hükümetin üniversitelerde kadrolaşma isteği içinde bulunduğu iddiası haksız ve mesnetsizdir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber