Yüksek mahkeme üyeleri Afyonkarahisar'da

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve mahkeme üyeleri, eşleriyle birlikte hafta sonu tatillerini Afyonkarahisar'da geçirdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Mart 2013 17:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yüksek mahkeme üyeleri Afyonkarahisar'da

Afyonkarahisar'da Korel Termal Otel'de konaklayan Anayasa Mahkemesi üyeleri ve aileleri, kent merkezindeki tarihi yerleri ziyaret etti. Kurtuluş Savaşı'na ait belge ve fotoğrafların bulunduğu Zafer Müzesi, Ulu Camii, Mevlana'nın 7'nci kuşak torunu Sultan Divani'nin kabrinin bulunduğu Türbe Camii ile Sultan Divani Mevlevihane Müzesi'ni ziyaret eden yüksek mahkeme üyeleri, Şehitoğlu Konağı'nda da öğle yemeği yedi.

Afyon HAKKETTİĞİ YERDE DEĞİL

Gezi sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Afyon'da bulunmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Afyonkarahisar'ın, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde çok önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Kılıç, "Afyon, kurtuluş zaferinin başlangıcının yanı sıra tarih, siyasi, ekonomik ve sosyal açıdan ülkemizin en önemli kavşak noktalarından birisi. Dolayısıyla gördüğüm şu: Afyon, olması gereken yerde değil. Umuyorum ki önümüzdeki yıllarda hakkettiği ve layık olduğu yerde bulunacaktır. Yöneticilerimizden de bunu bekliyoruz" dedi.

Çanakkale ÖNEMLİ BİR TEMEL TAŞI

18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla da mesaj veren Başkan Kılıç, şöyle dedi:

"Çanakkale, bizim tarihimizde çok önemli bir noktadır, çok önemli bir temel taşıdır. Ülkenin geleceğini şekillendiren en önemli savaşlardan bir tanesidir. Çanakkale'de şehit olan aziz şehitlerimize tekrar rahmet diliyorum. Gazilerimize sağlıklar diliyorum. Allah bir daha bu ülkeye böyle bir savaş göstermesin."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber