Devlet ajans kuruyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2005 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Tiyatroları, sanatçılarının televizyon dizilerinde ve sinema filmlerinde rol almasını düzenleyecek bir birim kuruyor. Sanatçıları korumayı amaçlayan birim ajans gibi çalışacak

Devlet Tiyatroları (DT) oyuncularının televizyon dizilerinde rol alması ile ilgili ortaya çıkan problemleri çözmek için DT yeni bir birim oluşturuyor. Oluşturulacak yeni birimin, başvuruları değerlendirerek sanatçıların dizi ve sinema filmi projelerinde çalışma düzenini belirleyeceğini belirten DT Genel Müdür Yardımcısı Tayfun Orhon "Sanatçıların bilgileri öncelikle bilgisayarımıza yüklenecek. Bütün ajanslar bu sayede bizim sanatçılarımızın performanslarını görecekler ve istem getirecekler. Yani ajansların yaptığını biz yapacağız" dedi.


İzinleri DT verecek
Orhon, DT oyuncuların televizyon dizileri ve sinema filmlerinde rol almasının normal olduğunu ve dizilerin kalitesini bu oyuncuların yükselttiğini belirterek bu birimle amaçlarının aynı zamanda sanatçılarını korumak olduğunu söyledi: "Televizyon dizilerinde, sinema filmlerinde kimler rol alacak? Kasap ya da manav değil, tabii ki, sanatçı yapacak. Ama, bunun bir dengelenmesi gerekiyordu. Herkes, işi, görevi olmadığı takdirde diziler ya da filmlerde rol alabiliyor, projelerde çalışabiliyor. Ancak, sanatçılarımızı koruma açısından biz tiyatromuza bu birimi kurmayı düşündük. Diziler için bizden sanatçı istemi yapan televizyonlar ya da sinema projesi yapanlar, sanatçımızın ne durumda olduğunu bizden soracak. İzin durumu nedir, oynayabilir mi, oynayamaz mı, bunu bizden öğrenecek. Çünkü, bizim sanatçımız bu işe soyunduğu zaman yükümlülükleri karşılığında kontratların altına imza atıyor. Söz konusu projeler gerçekleşmediği zaman onları korkunç bir maddi felaket bekliyor. En azından biz sanatçımızı koruma altına almış oluyoruz. Böylece, dizilerde görev alacak kişileri de dengelemeye çalışıyoruz".

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber