'Artık nüfus sayımı olmayacak'

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2005 00:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurulu'nda, Hazine Müsteşarlığı, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği (ABGS), Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM), TİKA, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü (SYDGM) ile İstatistik Kurumu Başkanlığı'nın 2006 yılı bütçe müzakereleri yapılıyor.

ARTIK NÜFUS SAYIMI OLMAYACAK"

Devlet Bakanı Beşir Atalay ise, bakanlığının bütçesine ilişkin eleştirilere cevap verirken, nüfus sayımında artık eve kapanma döneminin bitmek üzere olduğunu ifade etti. Bundan sonra da nüfus sayımına gerek kalmayacağını belirten Atalay, "Nüfus sayımı diye bir şey olmayacak, her an nüfusumuzu biliyor olacağız" dedi. Bakan Atalay, bu konuda yapılacak çalışmaların sadece bazı kamuoyu araştırmaları olacağını belirtti.

Atalay açıklamalarında işsizlik rakamlarının tutarlı olmadığını, bu konuda en doğru ve uluslararası sistemle araştırmayı DİE'nin yaptığını belirterek, "11 milyon işsiz derken nereden aldılar, nasıl bir veriye sahipler merak ediyoruz doğrusu. Bu verileri açıklarken kendi kendimizle tutarlı objektif veriler olmasına dikkat edelim. Kendi ülkemizin neredeyse 4'te 1'ini işsiz göstermenin kime ne faydası var? DİE'nin verilerine göre 2004 yılından itibaren iş gücüne katılan sayı istihdama da katılmaktadır. İş arar duruma gelen nüfusumuz istihdama da katılmaktadır. Yani o kadar nüfusa iş bulunmaktadır. Eskiden kalan bir grup vardır. Bu 3 milyondur. Bunu absorbe etmek lazım. AK Parti sıfırdan başlasaydı sıfırdan devam edecekti. AK Parti Hükümeti işsizliğe 1 kişi bile ilave etmedi" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber