Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu hazırladıkları Kuran kursları yönetmeliği sayesinde din eğitiminin yeraltında yapılmasının önüne geçileceğini belirtti.

Haber Giriş : 07 Aralık 2003 16:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu hazırladıkları Kuran kursları yönetmeliği sayesinde din eğitiminin yeraltında yapılmasının önüne geçileceğini belirtti.

Siyasette fırtınalar kopartan Kuran kursları yönetmeliğini hazırlayan Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, din eğitimini yeraltından çıkaracaklarını belirtti.

Ensar Vakfı bünyesinde kurulan Değerler Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen 'İmam- hatip liselerinin dünü, bugünü ve geleceği' konulu toplantıda konuşan Bardakoğlu, Kuran kurslarıyla ilgili tartışmaya açıklık getirdi. Cumhuriyetin kurulmasıyla birlikte din eğitiminin devlet eliyle verildiğine dikkati çeken Diyanet İşleri Başkanı, bu konuda herhangi bir sapmanın söz konusu olmadığını söyledi. Ali Bardakoğlu, bazı eksikliklerin olabileceğini, bunların da tartışılarak doğrunun bulunacağını bildirdi. Bardakoğlu, devletin din eğitimi vermekten çekilmesi halinde boşluğun farklı grup ve cemaatler tarafından doldurulacağını ve farklı din anlayışının ortaya çıkacağını ifade etti.

Alternatif değil

Bardakoğlu, şöyle devam etti: 'Bu da birlik ve beraberliğimizi bozar. Böyle bir riski göze alamayız. Türk toplumu, din eğitiminin devlet eliyle sağlıklı ve şeffaf ortamlarda verilmemesinden kaynaklanan acı sonuçları çekiyor. Onun için elimizi taşın altına koyuyor, din eğitimini devlet eliyle yürütülmesini istiyoruz.'

Diyanet İşleri Başkanı, Kuran kurslarının hiçbir zaman eğitim kurumlarının alternatifi olamayacağını söyledi. Kursların kapalı kapılar ardında yapılan din eğitiminin alternatifi olduğunu vurgulayan Ali Bardakoğlu, tartışmaları sağlıksız ve yanlış bulduğunu ifade etti. Dinin hayatın bir parçası olduğunu söyleyen Bardakoğlu, 'Din üzerinden siyasetin, terörün önlendiği sağlıklı zeminin oluşturulması için bu işlerin devletin eliyle yapılması gerekir' dedi.

Akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber