Aydın öğretmenleriyle aydınlanıyor

Aydın Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan “Aydın Öğretmenleriyle Aydınlatılıyor” projesi il genelinde görev yapan binlerce öğretmeni 11 alanda yapılacak etkinliklerde bir araya getiriyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2013 12:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aydın öğretmenleriyle aydınlanıyor

Aydın'da başlatılan projenin Türkiye geneline yayılması bekleniyor.

“Yetenekleri Keşfedilen Öğretmen, Mutlu Birey ve Gelişen Toplum” sloganıyla başlatılan “Aydın Öğretmenleriyle Aydınlatılıyor” projesi, il genelinden 450 öğretmenin katılımıyla 44 takımın yer aldığı halı saha futbol turnuvası ile başladı. İl merkezi ve farklı ilçelerdeki okullarda çalışan 450 öğretmenden oluşan 44 takımın katılımıyla gerçekleşen halı saha futbol turnuvası final müsabakaları çekişmeye sahne oldu.

Gruplardan çıkan İncirliova Spor Lisesi, Köşk Başçayır Ortaokulu, Merkez Emel Uşaklı Anadolu Lisesi ve Bozdoğan İsmet Sezgin METEM arasında yarı final ve çeyrek final maçları oynandı. Büyük çekişme içinde geçen maçların sonunda rakiplerini yenen İncirliova Spor Lisesi ve Köşk Başçayır Ortaokulu arasındaki final karşılaşmasında 3-2'lik sonuçla Köşk Başçayır Ortaokulu şampiyonluk ipini göğüsledi. Başçayır Ortaokulu, birincilik kupasını Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Özmen'in elinden aldı. İkinci İncirliova Spor Lisesi'ne Şube Müdürü Mehmet Akçıl, üçüncü Bozdoğan İsmet Sezgin METEM'e Şube Müdürü Yücel Mavi ve dördüncü Emel Uşaklı Anadolu Lisesi ise Hacı Celal Oto İlk ve Ortaokulu Müdürü Doğan Bakır tarafından kupa ve ödülleri verildi.

'Aydın Öğretmenleriyle Aydınlatılıyor' projesiyle öğretmenlerin girişimcilik yönlerinin yeniden ivme kazanması amaçladıklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, “Öğretmenlerimiz Müzik, Gezi-Yürüyüş, Kurslar, Edebiyat, Eğitim Müzesi Kazandırma, Yarışmalar, Fen ve Teknoloji-Tasarım, Spor, Seminerler ve Satranç adı altında 11 alanda yapılacak etkinliklere gönüllülük esası ve takım çalışması anlayışıyla katılımları ile yeni ufuklara yelken açacaklar. Yıl sonunda düzenlenecek 'Öğretmen Bahar Şenliği ve Gala Gecelerinde' çalışmalarımızın sergilenmesiyle Aydın öğretmenleriyle aydınlanacaktır. Aydın ilimize bir güneş gibi doğacak olan bu hamlenin 'Türkiye Öğretmenleriyle Aydınlanıyor' hareketinin başlamasına örnek olacak bir çalışma olması hedeflenmektedir. Şuana kadar etkinliklere müracaat öğrenmen sayımız bin 250'ye ulaştı. Kayıtlarımız halen devam ediyor. 22 ve 26 Mayıs'ta yapılacak iki galayla projemizi tamamlayacağız. Tüm etkinliklerimize bin 500-2 bin arası öğretmenimizin katılacağını tahmin ediyoruz” dedi.

Maçları izlemeye gelen aileleriyle sevinç ve başarılarını paylaşan öğretmenler de, takım ruhu içinde hareket edilerek yapılan maçların paylaşım, hedefe doğru birlikte yürüme, sağlıklı yaşam açısından faydalı bir etkinlik olduğunu belirtti. Turnuvalarda daha önce birlikte çalıştıkları öğretmen arkadaşları ile karşılaşmalarının da onlar için hoş bir sürpriz olduğunu dile getiren öğretenler, birincisi gerçekleştirilen turnuvanın her yıl tekrar edilmesini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber