Balıkesir'de çalışanlar gezi parkı için meydanlarda

BALIKESİR'de, İstanbul Taksim Gezi Parkı'nda yaşananları protesto etmek için Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfedarasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB) iş bırakma eylemi yaptı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Haziran 2013 19:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Balıkesir'de çalışanlar gezi parkı için meydanlarda

Bugün saat 11.30 sıralarında, Belediye binası önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, insanca bir yaşam istediklerini belirterek Alihikmetpaşa Meydanı'na yürüdü. Polis, eylemcileri kaldırımdan yürütmek istedi. Kısa süreli tartışma sonrası eylemciler yolun bir şeridinden yürüdü. Bu arada, trafiğin akması ilginç görüntüler oluşturdu. Eylemciler, 'Susma haykır, direniş haktır', 'Her yer Taksim her yer direniş', 'Yılgınlık yok, direniş var', 'Zafer direnen emekçinin olacak' sloganları attı. Bir çift, 'Kimyasal Tayyip istifa' yazılı pankart açtı. Üniversitelilerin de eyleme destek verdiği gözlendi. Meydanda, Taksim olaylarında yaşamını yitiren vatandaşlar için saygı duruşunda bulunuldu.

Daha sonra basın açıklamasını okuyan KESK Dönem Sözcüsü Ekber Gün, "Bizler Türkiye halkının hak, adalet, özgürlük ve demokrasi mücadelesinin en köklü emek ve meslek örgütleri olarak, AKP iktidarının despotik bir rejim oluşturma yönündeki saldırganlığının durdurulmasını en önemli demokratik görev olarak görüyoruz. İktidarın polisi tarafından uygulanan şiddete derhal son verilmesini ve başta Taksim olmak üzere şehirlerin meydanlarında uygulanan polis ablukasının kaldırılmasını talep ediyoruz" dedi.

Polisin önlemler aldığı eylem alkışlarla sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber