Çukurcalılardan doktorlara 'ilçemizi tercih edin' çağrısı

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde yapımı bitmek üzere olan 20 yataklı hastane, ilçenin en büyük sıkıntısını çözecek Kaymakam Mustafa Temiz: "Temmuz ayı sonu itibarıyla ilçemiz 20 yataklı devlet hastanesine ve uzman hekimlerine kavuşacaktır diye temenni ediyorum"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2013 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çukurcalılardan doktorlara 'ilçemizi tercih edin' çağrısı

YILMAZ KAZANDIOĞLU - 58 yıl sonra devlet hastanesine kavuşacak olan Çukurca ilçesinde yaşayan vatandaşlar, uzman hekimlere "Medyada yer alan haberlere bakmayın, biz de insanız, ilçemizi tercih edin ve buraya gelin" çağrısında bulunuyor.

Hakkari'nin Irak ile sınırı bulunan, adı terör olaylarıyla gündeme gelen ve 1953'te ilçe olan Çukurca, ilk kez 20 yataklı devlet hastanesine kavuşacak. İlçe sakinleri, tamamlanma aşamasına gelen hastanelerinde görev yapmaları ve doktorların ilçelerini tercih etmesi için çağrıda bulunuyor.

Çukurca'da, sağlık hizmetlerini mevcut sağlık ocağından alan vatandaşlar, durumu acil olan veya uzman bir hekime başvurması gereken hastaların en yakın mesafede bulunan Hakkari veya Van'a sevk edilmesinden dert yanıyor.

Kaymakam Mustafa Temiz, AA muhabirine açıklamada, devletin ilçedeki hizmet kalitesinin artırılmasına yönelik 20 yataklı devlet hastanesi yaptığını ifade etti.

Temmuz ayı sonu itibarıyla hastanenin tamamlanmasını beklediklerini kaydeden Temiz, "İnşallah o tarihten itibaren yavaş yavaş ilçe hastanemiz hizmet vermeye başlayacak ancak şu an için sağlık bakanlığımızın düşüncesi bir aile hekimi uzmanının çalışabileceği şekilde değerlendirilmekte. Bu duruma ilçemiz halkından biraz tepkiler gelmiş durumda. Biz bunu gerekli makamlara, özellikle sayın valimize arz ettik. İnşallah bu konuda da gerekli çalışmalar yapılıp ilçemiz 20 yataklı devlet hastanesine ve uzman hekimlerine kavuşacaktır diye temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

"Doktorları buraya bekliyoruz"

Uzun yıllar sonra hastaneye kavuşacak olan ilçe sakinleriyse uzman hekimlerin ilçelerini tercih etmelerini isteyerek çağrıda bulundu.

Vatandaşlardan Abdurrahman Ecer, "Hastanemizin açılmasına ve doktorların gelmesine halkımızla çok sevineceğiz. Sağlık konusunda Çukurca kurtulmuş olur. Türkiye'deki hekimlere çağrımız var. Hastanemiz bittiğinde doktorları buraya bekliyoruz. Tercih yapmalarını, Çukurca'ya gelmelerini bekliyoruz. Gerçekten medyaya bakmayarak gelsinler buraya. Biz de insanız... İnsanlık, demokrasi, misafirperverlik bu memlekette var. Doktorlarımızın Çukurca'ya tercih yapmalarını istiyoruz ve gelmelerini bekliyoruz. Ümidimiz gelecekleri yönünde" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber