Muhtarlar ne istiyor?

Muhtarlarımızın Bağ-Kur primleri, telefon, internet, su ve elektrik giderlerinin devlet tarafından karşılanmasını istiyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2013 14:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Muhtarlar ne istiyor?

Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Özünal, "Muhtarlarımızın Bağ-Kur primleri, telefon, internet, su ve elektrik giderlerinin devlet tarafından karşılanmasını istiyoruz" dedi.

*Korucu ve muhtarların özlük hakları iyileşiyor

Erdemli Muhtarlar Derneği'ni ziyaret eden Özünal, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 53 bin muhtar adına uzun süredir uğraş verdikleri ödeneklerin iyileştirilmesine yönelik çalışmaların karşılığını aldıklarını söyledi.

"Torba Kanunu" teklifi ile 457 lira olan muhtar ödeneğinin 875 liraya yükseltileceğini belirten Özünal, şunları kaydetti:

"Artış, muhtarlarımıza tabiri caiz ise ilaç gibi gelecek. Muhtarlarımızın Bağ-Kur primleri, telefon, internet, su ve elektrik giderlerinin de devlet tarafından karşılanmasını istiyoruz. Muhtarlarımızın çağdaş hizmet vermesini, koltuğunun altında çantayla gezen değil, bilgisayarla donatılmış mekanda, yazışmaları ve kanunları iyi bilen kişiler olmasını istiyoruz. Yeni anayasada muhtarların sosyal haklarının iyileştirilmesi ve içinde bulundukları sıkıntıların giderilmesine yönelik düzenleme yapılmalı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber