Eğitim-Sen'e üye 200 öğretmen, 167 arkadaşlarının göreve dönmesi talebi ile Meclis önünde protesto gösterisinde bulundu

Haber Giriş : 21 Aralık 2003 18:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eğitim-Sen'e üye 200 öğretmen, 167 arkadaşlarının göreve dönmesi talebi ile Meclis önünde protesto gösterisinde bulundu

TBMM Genel Kurulu'nda eğitim bütçesinin görüşüldüğü sırada Eğitim-Sen'e üye 200 kişilik grup, Meclis önünde protesto gösterisi düzenledi. Eğitim-Sen Genel Başkanı Alâaddin Dinçer, iktidarın kamu hizmetlerini tasfiyesine izin vermeyeceklerini söyledi.
Eğitim-Sen Genel Başkanı Dinçer'in yanı sıra şube başkanları ile Sendika'ya üye öğretmenlerin bulunduğu grup saat 13:30'da Meclis'in Dikmen Kapısı önünde toplanmaya başladı. ?Sadaka değil, toplu sözleşme?, ?İnsanca yaşamak istiyoruz? ve ?IMF'ye değil, eğitime bütçe? sloganlarını atan grup adına Alaaddin Dinçer bir açıklama yaptı.
Şube başkanlarıyla Ankara'da Cuma günü bir toplantı yaptıklarını ve yarın Meclis'e sevk edilmesi gündemde olun Kamu Temel Kanunu Yasa Tasarısı'na ilişkin önemli kararlar aldıklarını söyleyen Dinçer, sözleşmeli personel alımı, performansa dayalı çalışma esaslarına dayanan düzenlemenin yasalaştırılmasına karşı olduklarını kaydetti. Dinçer, ?İktidar kamu hizmetlerini tasfiyeyi, özelleştirmeyi amaçlıyor? dedi. Tasarının yasalaşması halinde eylemlere başlayacaklarını ifade eden ve ?Türkiye büyük eylemlere sahne olacak? diyen Dinçer, kamu emekçilerinin eğitim çalışanlarının tasarıya karşı mücadele etmekte kararlı olduklarını belirtti. Dinçer, iktidara 1 Mart 2004 tarihine kadar süre verdiklerini kaydetti.
Dinçer, açıklaması sırasıda TBMM Genel Kurulu'nda eğitim bütçesinin görüşüldüğünü de anımsatarak, eğitim politikalarını eleştirdi. ?Eğitim temel sorundur, ancak, yıllardır iktidarlar eğitime ?üvey evlat' muamelesi yapıyor? diyen Dinçer, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e bir mektup gönderdiğini ve eğitim çalışanlarının sorunlarını ilettiğini ifade etti. Mektupta yer alan ve öğretmenlerin özlük haklarına ilişkin taleplerin yer aldığı bölümü okuyan Dinçer, geciktirilmeden taleplerin yerine getirilmesini istedi.
Eğitimdeki sorunlara karşın Bakanlığın kadrolaşmaya devam ettiğini belirten Dinçer, Talim ve Terbiye Kurulu (TTK) Başkanlığı'ndan uzaklaştıralan 167 öğretmenin yargıda haklı bulunduğunu ifade etti. Dinçer, ?Sayın Bakan ?yanlış hesap Bağdat'tan döner' diyordu. Ancak Bağdat'a gerek kalmadan Ankara'da yargıdan döndü? dedi. Dinçer, yargı kararıyla dönem öğretmenlerin görevlerine başlatılması gerektiğini belirtirken, yarın TTK Başkanlığı önünde bir eylem düzenleyeceklerini bildirdi.
Dinçer, iktidarın Kur'an kurslarına ilişkin yeni düzenlemesini hale geri çekmediğini de anımsatarak, yönetmeliğin iptal edildiğini ilişkin Resmi Gazete'de yarın bir karar çıkmaması durumunda salı günü yargıya gideceklerini söyledi.
Grup açıklamanın ardından Atatürk Bulvarı istikametini takip ederek Eğitim-Sen Genel Merkezi'ne yürüdü.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber