OKS'ye başvurma rehberi

Haber Giriş : 09 Şubat 2006 11:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'na (OKS) başvurular pazartesi günü başladı.

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'na (OKS) başvurular pazartesi günü başladı. Son başvuru tarihi ise 28 Şubat. 11 Haziran 2006 Pazar günü yapılacak OKS saat 10.00'da başlayacak ve 120 dakika sürecek. Sınav ücreti, Ziraat Bankası veya Vakıflar Bankası'na yatırılacak.

Sınava başvuru geçen sene olduğu gibi bu yıl da internetten elektronik ortamda öğrencilerin öğrenim gördüğü okul müdürlüklerince gerçekleştirilecek. Başvuru için yapılacaklar adım adım şöyle :

Öğrencilerin velileri, okul müdürlüğüne adayın T.C. kimlik numarası, nüfus cüzdanı, vesikalık fotoğrafı ve sınav ücretini yatırdığı banka dekontu ile başvuracak.

T.C. vatandaşı olmayan adaylar fotoğraflı kimlik belgesi, vesikalık fotoğraf ve okul müdürlüklerince kendilerine verilen aday numarası ve yatırdıkları banka dekontuyla başvuruda bulunacak.

Kimlik ve sınav bilgileri 'e-Başvuru Formu'na okul müdürlüğü yetkilisi tarafından girilecek.

Aday bilgileri okul yetkilisi ve veli tarafından kontrol edilecek.

Aday bilgilerinin doğruluğundan emin olunca elektronik ortamda onaylama işlemi yapılacak.

Onaylama işlemi yapıldığında başvuru işlemi gerçekleşecek. Bilgilerin çıktısı alınarak okul müdürlüğü ve veli tarafından imzalanacak.

İmzalanan 'e-Başvuru Formu' okul müdürü tarafından onaylanacak, aslı okulda saklanarak bir örneği adayın velisine verilecek.

Geçersiz sayılan durumlar

Öğrencinin başvurusu 'e-Başvuru Formu' elektronik ortamda onaylanmamışsa veya süresinde başvuru işlemleri gerçekleştirilmemişse, yazılan bilgilerde eksiklik ve çelişki varsa, banka dekontu okul müdürlüğüne teslim edilmemişse ve dekontun numarası başvuru formuna yazılmamışsa geçersiz sayılacak.

Adaylar başvuru ve tercih dönemlerinde okul müdürlüğüne, kırtasiye, internet bağlantısı, fotokopi giderleri için okul aile birliği makbuzu karşılığında 2 YTL ödeyecek. Sınava başvurmanın bedeli 13 YTL. Hem OKS'ye hem 8. sınıf Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavına başvurmak için 15 YTL ödenmesi gerekiyor. OKS ve Polis Koleji Aday Tespit Sınavı'nın ikisine birden başvurmak içinse 18 YTL ödeniyor. Bu sınavların üçüne birden başvurmak için de 20 YTL yatırılacak. Sınav ücreti mutlaka e-Başvuru Kılavuzu'nda belirtilen bankalara yatıracaktır.

Oğuzhan Eyilik: Med Dershanesi rehberlik uzmanı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber