Anayasa'da uzlaşılan madde sayısı 56'ya çıktı

Meclis tatile girdiği halde Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun çalışmaya devam ettiğini söyleyen Mehmet Ali Şahin, uzlaşılan madde sayısının 48'den 56'ya çıktığını söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2013 12:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Anayasa'da uzlaşılan madde sayısı 56'ya çıktı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun uzlaştıkları 48 maddenin ardından 8 madde üzerinde daha anlaşma sağladıklarını açıkladı. Şahin "mutabakat sağladığımız madde sayısı artık 48 değil 56'dır" dedi.

"Meclis tatile girdi yine de çalışmaya devam ediyoruz. İki haftadır danışman arkadaşlarımız Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda üzerinde mutabakat sağlayamadığımız maddeleri çalışıyorlardı.

Çalışmaları dün bitti. 8 maddede daha mutabakat sağlanmış. Pazartesi günü komisyonla bir araya geleceğiz ve danışmanlarımızın bu önerilerini değerlendireceğiz. Mutabakat sağladığımız madde sayısı artık 48 değil 56'ya çıkmıştır. İnşallah bu sayıyı daha da artırırız.

Bu 48 madde acaba hiçbir faydası yok diye mi düşündükleri için ben inceledim. Gerçekten temel hak ve özgürlüklerle ilgili 35 madde Türkiye'de bu alanda uluslararası standartların ötesinde iyileşmeler getiriyor"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber