İlköğretim okulunda 'serbest kıyafet' uygulaması

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Şubat 2006 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Niğde İl Milli Eğitim Müdürü H.İbrahim Yaşar, pilot okul seçilen Dr. Sadık Ahmet İlköğretim Okulu'nda "serbest kıyafet" uygulaması başlatıldığını, uygulamanın sonuçlarına göre Milli Eğitim Bakanlığı'na görüş bildireceklerini söyledi.

Dr. Sadık Ahmet İlköğretim Okulu Öğretmen Kurulu'nun aldığı kararı, Valilik olurunu da alarak onayladıklarını belirten Yaşar, öğrencilerin okuma alışkanlığını kazanmasının yanında ayda 2 gün okula sivil kıyafetle gelerek çocukların özlemlerinin giderilmesini amaçladıklarını belirtti. AB sürecindeki Türkiye'nin eğitimdeki uyum çalışmalarının yanında, kılık kıyafet uygulaması için de Milli Eğitim Bakanlığı'nın bir çalışması olduğunu vurgulayan Yaşar, uygulamanın her ayın 1. ve 4. haftası cuma günleri yapılacağını ifade etti. "Bu uygulamayı genele yaymadan önce tabandaki olumlu ve olumsuz yönleri görmek lazım" diyen Yaşar, "Okul idaresinden bize böyle bir teklif geldi, biz de Valilik'ten de olur alarak uygulamayı kabul ettik. Öğrencilerimizin okuma alışkanlıklarını kazanmalarının yanı sıra haftanın bir günü de sivil kıyafetle okula gelmelerine çocuklarımızın bu özlemlerini gidermeleri amacıyla onay verdik. Bu uygulama il genelinde sadece bu okulumuzda mevcut. Tabi diğer okullarımızdan da böyle bir teklif gelirse onu da değerlendirmeye alacağız" dedi.

Serbest kıyafet uygulamasının sadece 2005-2006 eğitim öğretim yılını kapsadığına dikkat çeken Yaşar, "Uygulamadan olumlu sonuç alınırsa ve Okul Öğretmenler Kurulu yine böyle bir karar alırsa önümüzdeki eğitim dönemlerinde de uygulama yürürlükte kalır. Burada yaptığımız bu uygulama sadece Niğde'yi kapsıyor. Bakanlığımız 'Bu uygulamayı Türkiye geneline yayalım' derse her yerde uygulanabilir. Pilot okulumuzdaki uygulama hakkında Bakanlık'a görüş bildireceğiz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber