Emekli bürokratların tekrar atanması için kanun teklifi

Haber Giriş : 15 Şubat 2006 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Partili Başoğlu, üst düzey bürokratlarla şirket yöneticilerinin emekli olduktan sonra da devlet hizmetine atanabilmesi için teklif hazırladı.
AK Parti Adana Milletvekili Atilla Başoğlu, üst düzey yöneticilik yapmış kişilerin devlet görevlerinde değerlendirilmesini istedi. Başoğlu, "Emeklilerin Toplumlarına Sosyo- Ekonomik Katkı Sağlamaları" başlığı altında hazırladığı kanun teklifi ile aktif çalışma hayatında önemli hizmetler yürüten kişilerin tecrübelerinden faydalanılması gerektiğini bildirdi. Teklif, devletin üst kademelerinde ya da büyük şirketlerde yıllarca yöneticilik yapmış kişilerin emekli olduktan sonra da bilgi ve tecrübelerinin değerlendirilmesini amaçlıyor.

HÜKÜMET TAKDİR EDECEK

Başbakanlık Müsteşarlığı'nın koordinasyonu ile emekli yöneticilerin tekrar devlet hizmetine alınabilmesine imkan sağlayacak teklife göre, bu kişiler, belirledikleri zaman dilimlerinde öğretmenlik, öğretim üyeliği, fahri müfettişlik, danışmanlık, sosyal hizmetler, ağaçlandırma ya da Hükümetin taktir edeceği bir başka göreve atanabilecek. TBMM Başkanlığı'na önümüzdeki günlerde verilecek kanun teklifinin gerekçesi şöyle:

?İNSAN İSRAFI ÖNLENSİN'

"Tecrübe insanlığın en büyük serveti ve toplumsal yönetimin en büyük sermayesidir. Ancak devlette yahut özel sektörde görev almış pek çok kimsenin belli bir hizmet yılını doldurması sonrasında kabuklarına çekilmek zorunda kalışlarına şahit oluyoruz. Türkiye'nin en önemli sorunlarından birisinin israf, israfın en büyüğünün ise insan israfı olduğu malumdur. Emeklilerimizi yeniden hayata çekmek ve işlevli hale getirmek amacıyla hazırlanmış bu kanun teklifi ile onların birikimlerinin paylaşabilecekleri bir platformun oluşturulması hedeflenmiştir."

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber