Yeni haftada havalar nasıl olacak? - Haritalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Ağustos 2013 09:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yeni haftada havalar nasıl olacak? - Haritalı
*Meteoroloji'den 3 il için yağış uyarısı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, öğle saatlerinde Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Göller Yöresi, Mersin ve Adana'nın kuzey çevreleri ile Antalya'nın Elmalı, Korkuteli ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin ile öğle saatlerinde Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Doğu kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı bekleniyor. Doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin 1 ila 3 derece üzerinde civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Kıyı Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli (30-50 km/s), Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı, Hatay çevrelerinde güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin ile Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar yıldırım vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Kıyı Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli (30-60 km/s), Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı, Hatay çevrelerinde güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, çatı uçması vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber