Anayasa Mahkemesi'ne 8 bin 50 bireysel başvuru yapıldı

Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanvekili Alparslan Altan, AYM’ye şu ana kadar 8 bin 50 bireysel başvuru yapıldığını, çoğunluğunun adil yargılama hakkıyla ilgili olduğunu belirterek, Türkiye’de yargının işleyiş sorunu olduğunu söyledi.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 04 Eylül 2013 08:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Anayasa Mahkemesi'ne 8 bin 50 bireysel başvuru yapıldı

Ankara Barosu'nca düzenlenen “Yeni Adli Yıldan Beklentiler” başlıklı panelde bireysel başvuru uygulaması hakkında bilgi veren Altan, şunları söyledi: “Şimdiye kadar yargı reformu adı altında birçok değişiklik yapıldı. Ancak bize gelen başvurular ve bu başvuruların yeni tarihli başvurular olduğunu da gözettiğimizde bu reformların yeterince bireylerin adalet ihtiyacını karşılayamadığını görüyoruz. Bireysel başvuru hakkı sorunların nereden kaynaklandığını göstermesi ve yasa koyucuyu bu sorunların gidermeye yönlendirmesi açısından büyük önem taşıyor. Bireysel başvurunun tüm kurumlarımız tarafından ciddiye alınması, önemle üzerinde durulması, avukatlar tarafından etkili bir şekilde kullanılması büyük önem taşıyor.”

TUTUKLULUK SÜRELERİ VAHİM

Ankara Barosu Başkanı Sema Aksoy ise yargının sorunlarının her geçen gün arttığını savundu. Aksoy, ülke genelinde 70 avukat hakkında Terörle Mücadele Kanunu kapsamında soruşturma ve kovuşturma yapıldığını, 35 avukatın da tutuklu bulunduğunu ifade etti. Aksoy, uzun tutukluluk sürelerinin de vahim hukuk ihlallerinden biri olduğunu vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber