Geç gelen ambulans için soruşturma

112 acil ambulans çalışanlarına soruşturma açıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Eylül 2013 21:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Geç gelen ambulans için soruşturma

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde dün işlenen bıçaklı cinayetle ilgili inceleme ve soruşturma sürerken, olay yerine geç gelen ambulansla ilgili sorumlular hakkında idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Sandıklı'da dün bıçaklanan Gökhan Akkavak için çevredeki vatandaşların 4 defa 112 Acil Servis biriminden ambulans istedikleri, ancak aracın 25 dakikada olay yerine gelerek yaralıya geç müdahale edildiği, bu sebeple ölümün gerçekleştiği iddia edilmişti.

Afyonkarahisar 112 Acil Servis Başhekimi Dr. Hamza Gövün, iddialar üzerine idari soruşturma başlattıklarını belirterek "Bir gecikme söz konusu, ama iddia edildiği gibi 25 dakika değil. Bizim standartlarımız şehir içi en geç 10 dakika ve köyler ise 30 dakikadır. Dünkü vaka doğru, lakin afaki bir gecikme söz konusu değil. Arkadaşlarımız, ambulanslar başka vakalarda oldukları için o an Sandıklı Şehir Stadı'nda olan ambulans ve ekibini bölgeye yönlendirmiş. Her ne olursa olsun genç bir insan hayatını kaybetti. Olayda kusur ve ihmali olanları tespit edip gereğini yapacağız, soruşturma sürüyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber