Bursa'da caddelerin çizgi kalitesi artıyor

Bursa'nın ulaşılabilir bir kent olması yolundaki çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, her çalışmaya entegre ettiği teknolojik yenilikleri asfalt çizgi araçlarına da yansıttı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2013 10:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bursa'da caddelerin çizgi kalitesi artıyor

Bursa'nın ulaşılabilir bir kent olması yolundaki çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, her çalışmaya entegre ettiği teknolojik yenilikleri asfalt çizgi araçlarına da yansıttı.

Bürokratlarıyla birlikte Altıparmak Meydanı'nda yapılan asfalt çizgi çalışmasını inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni alınan asfalt çizgi aracının son teknolojiyle donatıldığını, asfalt düzenlemeleri konusunda her türlü çözüme ışık tuttuğunu söyledi. Asfalt çizgileri çekilirken daha önce soğuk baskı yapan araçların kullanıldığını, bu araçların yaptığı baskının zayıf ve kuruma süresinin uzun olduğunu belirten Başkan Altepe, teknolojik desteklerle donatılan yeni aracın birkaç dakikada kuruyan ve eskisine nazaran ömrü 4 kat daha uzun olan baskılar yapabildiğini ifade etti. Yeni aracın İstanbul'dan sonra Türkiye'de ilk kez Bursa'da kullanıma alındığını kaydeden Başkan Altepe, "Yeni aracımız 220 derecelik ısıtmayla belli kalınlıkta boya oluşturuyor. Çizgileri çok daha kaliteli çizebiliyor ve asfalt çizgileri hemen birkaç dakika içerisinde kuruyor. Daha önce 4 ay olan asfalt çizgilerinin ömrü, bu çalışmayla birlikte 1,5 -2 yıla çıkıyor. Daha kalın ve kaliteli boyayı artık atabilmiş oluyoruz" dedi.

Günde maksimum 40 kilometrelik çalışma gerçekleştirebilen asfalt çizgi aracının maharetlerini anlatan Başkan Altepe, "Yeni aracımız, kesik ve düz çizgileri, farklı çalışmaları aynı anda uygulayabiliyor. 3 püskürtme, bir de cam tozu tabancasıyla çok kaliteli çalışmaları ortaya çıkartabiliyor. Hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber