Bayındırlı ve İskan memurlarından 'tazminat' eylemi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Mart 2006 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türkiye İmar ve İnşa Hizmetleri Kamu Görevlileri Sendikası (Türk İmar-Sen) 3 No'lu Şube Başkanı Nahit Özdemir, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nda ve bağlı kurumlarda çalışan kamu görevlilerinin açlık ve yoksulluk sınırının altında ücret aldığını belirterek, "Sayın Bakanımızı ve yetkilileri bize sahip çıkmaları için son defa uyarıyoruz. Eğer çalışanlarınıza sahip çıkmıyorsanız, lütfen gereğini yapınız ve istifa ediniz" dedi.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nda çalışan bir grup memur, Bakanlık önünde toplanarak, "özel hizmet tazminatları" ve "bayındırlık tazminatları"nın verilmesi konusunda eylem yaptı. Memurlar, sağanak yağmur altında gerçekleşen eylemde, hükümet aleyhine sloganlar atarak, maaşlarında iyileştirme istedi. Türk İmar-Sen 3 No'lu Şube Başkanı Özdemir, yaptığı basın açıklamasında, Bakanlık ve bağlı kurumlarda çalışan memurların zor durumda olduğunu belirterek, "Bizi bu duruma düşürenleri protesto etmek amacıyla toplanmış bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

Bakanlık çalışanlarının diğer kamu çalışanları gibi üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirme gayreti ve uğraşı içinde bulunduğunu bildiren Özdemir, diğer kamu kuruluşlarında çalışan memurlara verilen ek ödeme, tazminat gibi iyileştirmelerin kendilerine çok görülerek, üvey evlat durumuna düşürüldüklerini ileri sürdü. Özdemir, bu konuda "adalet" kelimesini ağzından düşürmeyen hükümetin, 40 aydır kendilerini oyaladığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Hükümet, bırakın kurumları, çalışanlar arasında bile, kadrolar arasında bile ayrımcılık yaparak, adalet kelimesinden ne anladığını ortayı koymuştur. Kurumlarımızda çalışan memur 480 ila 923 YTL arasında maaş almaktayken diğer kamu kuruluşlarında 480 yerine 850, 923 yerine de en az bin 500 YTL alınmaktadır. Kurumlarımızda çalışan personelimiz her hangi bir yan geliri olmaksızın, sadece ve sadece çıplak bir maaşla hayatını idame ettirmeye çalışmaktadır."

Diğer kamu kurum ve kuruluşlarında aldığı ek ödeme ve benzeri iyileştirmenin, o kurumların Bakanları ve bürokratlarının bir başarı olduğunu savunan Özdemir, ancak, kendi Bakanları'nın ve yetkililerinin, insanca yaşayabilecekleri bir ücret alabilmeleri için etkili olamadığını öne sürdü.

Özdemir, "Dolayısıyla bizler açlık ve yoksulluk sınırı altında maaşlarla sürünmeye terk edildik. Bakanlığımıza bağlı birimlerde çalışan genel idari hizmetler ve yardımcı hizmetler sınıfı için hiçbir iyileştirme yapılmazken, teknik personel arasında bile ayrım yapılmıştır. Çalışma barışını bozan, çalışma isteğini yok eden bu kabul edilemez durumu, Sayın Bakanımız içine sindirebiliyor mu? Sayın Bakanımızı ve yetkilileri bize sahip çıkmaları için son defa uyarıyoruz. Eğer çalışanlarınıza sahip çıkmıyorsanız, lütfen gereğini yapınız ve istifa ediniz" açıklamasında bulundu.

Çevik kuvvet polisinin geniş güvenlik önlemi aldığı eylem, olaysız sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber