Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma izni istedi!

Haber Giriş : 06 Mart 2006 19:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HAKKARİ Cumhuriyet Başsavcılığı 9 Kasım günü Şemdinli'de meydana gelen olaylar sırasında görevlerinde ihmalde bulundukları iddiasıyla dönemin Hakkari Valisi Erdoğan Gürbüz, Şemdinli Kaymakamı Mustafa Cihat Feslihan ve İl Jandarma Komutanı Albay Erhan Kubat hakkında soruşturma başlatmak için İçişleri Bakanlığı'na başvurdu.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde 9 Kasım günü Umut Kitabevi'nin bombalanması ve ardından yaşanan olaylarda ihmali bulunduğu iddiasıyla dönemin Hakkari Valisi Erdoğan Gürbüz, Şemdinli Kaymakamı Mustafa Cihat Feslihan ile halen görevi başında bulunan Hakkari İl Jandarma Komutanı Albay Erhan Kubat hakkında Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma açılması için İçişleri Bakanlığı'na başvurdu. Başsavcılık başvurusunda, ?9 Kasım 2005 tarihinde Şemdinli İlçesi'nde meydana gelen olaylar ve öncesinde alınması gereken idari tedbirleri almakta ihmalleri olduğu, bu nedenle görevi ihmal sebebiyle dönemin Hakkari Valisi Erdoğan Gürbüz, Şemdinli Kaymakamı Mustafa Cihat Feslihan ve şu anda Hakkari İl Jandarma Alay Komutanlığı görevini yürüten Albay Erhan Kubat hakkında soruşturma izni talep ediyoruz'' denildi. Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı'nun bugün gönderdiği başvuruya yanıt bekliyor.

Dönemin Hakkari Valisi Erdoğan Gürbüz, olaylardan sonra Tokat'a, Şemdinli Kaymakamı Mustafa Cihat Feslihan ise Karabük'ün Ovacık İlçesi'ne atanmıştı. İl Jandarma Komutanı Albay Erhan Kubat ise görevini sürdürüyor. Milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber