Şahinbey Belediyesi 15 bin 642 öğrenciye ücretsiz eğitim veriyor

Şuanda 15 bin 642 öğrenci aynı anda ücretsiz eğitim alıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ekim 2013 14:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şahinbey Belediyesi 15 bin 642 öğrenciye ücretsiz eğitim veriyor

Şahinbey Belediyesi ŞAHMEK bünyesinde hizmet veren gençlik merkezi ve sosyal tesislerde son 4,5 yılda dershaneye gidemeyen 35 bin 3 öğrenci YGS, LYS ve SBS eğitimi alırken, Şuanda 15 bin 642 öğrenci aynı anda ücretsiz eğitim alıyor.

Üniversite sınavına hazırlık noktasında dershaneye gidemediklerini ve Şahinbey Belediyesi'nin kendilerine üniversite ve fen liselerine hazırlık noktasında ücretsiz dershane imkanı sunduğunu kaydeden kursiyerler, beklemedikleri kadar etkili bir eğitim ortamı ile karşılaştıklarını söyledi.

Konuya ilişkin konuşan bir öğrenci, "Okulda gördüğümüz derslerimizi burada pekiştiriyoruz. Ders kaynaklarımız eksiksiz olarak sağlanıyor. Burada çok huzurlu ve mutlu bir şekilde hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Müdürlerimiz, öğretmenlerimiz bize şefkatle yaklaşarak tüm sorunlarımızda bizlere yardımcı olmaya çalışıyorlar. Bu da bizim sınavlara daha motive bir şekilde hazırlanmamıza yardımcı oluyor. Yapılan deneme sınavı ise bizim sınava ne kadar hazır olduğumuzu görmemiz açısından yardım sağlıyor. Bize bu imkanları sağlayan başta Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu olmak üzere müdürlerimize, öğretmenlerimize ve tüm Şahinbey Belediyesi ekibine teşekkür ediyoruz. Ayrıca başkanımıza eğitimde başarıyı teşvik etmek ve ödüllendirmek adına okul birincilerine bilgisayar hediye ettiğini için ayrıca teşekkür ediyoruz" dedi.

35 BİN 3 ÖĞRENCİMİZ EĞİTİM KURSLARIMIZDAN FAYDALANDI

Konuyla ilgili açıklama yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, göreve geldikleri günden bu yana insan merkezli hizmet odaklı bir çalışma sergilediklerini ifade ederek, "Biz belediyeciliğe sadece yol, kaldırım, park, asfalt ve temizlik yapmak olarak bakmıyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışı ile kültürden sanata, eğitimden spora birçok konuda projeleri hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda değişik bölgelerde hizmete sunduğumuz gençlik merkezi ve sosyal tesislerle vatandaşlarımızı sosyal yaşamın içine çekiyoruz. 61 adet gençlik merkezi ve sosyal tesislerimizdeki bilgisayar, İngilizce, okuma-yazma, anasınıfı, el sanatları, makine nakışı, kuaförlük, pasta bisküvi, aşçılık, gitar, bağlama, ebru, ney, step, aerobik ve satranç kurslarına ek olarak, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak adına dershaneye gidemeyen öğrencilerimize eğitim kursu imkanı sunuyoruz. Şahinbey Belediyemiz Gençlik merkezi ve sosyal tesislerinde 35 bin 3 öğrencimiz ücretsiz olarak faydalandı. Şuan 15 bin 642 öğrencimiz aynı anda ücretsiz YGS, LYS ve SBS eğitimi almaktadır" açıklamasını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber