Kayseri'de hırsız-polis kovalamacası

Kayseri'de, tırların depolarını kırarak mazot hırsızlığı yaptıkları öne sürülen 2 kardeş, güvenlik güçleriyle aralarındaki kovalamacanın sonunda 2 polis aracına çarptıktan sonra yakalandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2013 16:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nevşehir-Kayseri karayolu Garipçe Mahallesi'nde 26 UL 236 plakalı minibüsün park halindeki tırların etrafında gezdiğini gören polis ekipleri, durumundan şüphelendikleri aracı durdurmak istedi. 2 şüphelinin içinde bulunduğu minibüs "dur" ikazına uymayarak, kaçınca kovalamaca başladı.

Yolu kapatan polis aracına çarparak kaçmaya devam eden minibüstekileri yakalamak için takip sırasında jandarmadan da destek alındı.

Zanlıların bulunduğu minibüs, kum ocakları yakınında yolu kesen sivil plakalı bir polis aracına daha çarpınca yoldan çıktı. Kaza yapan araçtaki zanlılar Soner B. (24) ve Oğuz Murat B. (27) jandarma ve polis ekipleri tarafından yakalandı.

Kardeş oldukları öğrenilen zanlılara ait araçta yapılan incelemede minibüsün arka bölümünde 1 tonluk plastik depo ve başka araçlardan mazot transferi yapmada kullanılan akülü ve hortumlu bir düzenek bulundu. Şüphelilerin, Garipçe Mahallesi civarında park halindeki tırların deposunu kırarak, mazot çaldıkları belirtildi.

Zanlıların evinde yapılan aramada çalıntı olduğu ifade edilen 5 ton akaryakıt ile bağ evlerinden çalındığı öne sürülen elektronik eşyalar ele geçirildi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber