1 milyon TL bütçeli 'STK' açılımı geliyor

İçişleri Bakanlığı 1 milyon TL'lik STK açılımı yapacak, uluslararası fuar düzenleyecek. Fuara Türkiye'den "sıkıntı oluşturmayacak", yurtdışından ise "marjinal olmayan" STK'lar katılacak

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 18 Kasım 2013 11:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
1 milyon TL bütçeli 'STK' açılımı geliyor

İÇİŞLERİ Bakanlığı'mn TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen 2014 yılı Bütçe Tasarısı'nda "STK" projesi de yer aldı. Ta-sarıda hedefler sıralanırken, "Ulusal ve uluslararası STK fuarının düzenlenmesi" başlı-ğı altında özetle şöyle denildi:

ERTELENDİ:Bakanlığımızın 2010-2014 Stratejik Plan çalışmalarında sivilleşme ve demokratikleşme sürecinde STK'lann ku-rumsal ve mali gelişimlerinin önünün açı-lacağı, uluslararası alanda etkinlik düzeyi-ni artırıcı çalışmalar yapılacağı ve somut gösterge olarak 2010'da ulusal ve uluslara-rası STK Fuarı düzenleneceği ve her 30i tekrarlanacağı belirtilmiştir. Ancak yeterli ödenek verilmediğinden, fuarın gerçekleş-tirilmesi mümkün olmamıştır.

1 MİLYON TL: Başkanlığımızca düzenlene-cek bu fuar için 2014 yılında 1 milyon TL'- ye ihtiyaç duyulmaktadır. Sayın Başbaka-nımızın da STK açılımına önem vermesin-den dolayı, fuarın Başbakan, Dışişleri Ba-kam ve İçişleri Bakanı'nın katılımlarıyla gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

ÖZELLİKLE: Fuara Türkiye'den sıkıntı oluşturmayacak STK'lann uluslararası alanda da maıjinal olmayan, gerçekten yardım konusunda kendisini ispatlamış, gerçekten gönüllü çalışan kuruluşların ka-tılımının sağlanması konusunda ortak ka-rara varılmıştır, özellikle mesleki kuruluş-ların dahil edilmemesi planlanmaktadır.

Murat GÜRGEN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber