GAÜN öğrencilerine İngiltere'deki eğitim fırsatları tanıtıldı

Gaziantep Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda, British Council Eğitim Koordinatörü Hande Diker tarafından öğrencilere İngiltere'deki eğitim fırsatları tanıtıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2013 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
GAÜN öğrencilerine İngiltere'deki eğitim fırsatları tanıtıldı

Gaziantep Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda, British Council Eğitim Koordinatörü Hande Diker tarafından öğrencilere İngiltere'deki eğitim fırsatları tanıtıldı.

British Council'in Türkiye'de 80 yıldır faaliyet veren İngiltere Hükümetinin kültür ve eğitim organizasyonu olduğunu belirten Hande Diker, Türkiye ile İngiltere arasında eğitim işbirlikleri kurduklarını, kültür - sanat alanında çalışma yaptıklarını, İngilizce dil eğitimiyle ilgili programlar düzenlediklerini belirterek, Türkiye ile İngiltere arasında sosyal projeler yürüttüklerini söyledi.

İngiltere'nin dünyada tanınan en kaliteli eğitim programlarına ve üniversitelerine sahip bir ülke olduğunu söyleyen Diker, "Dünyada üretilen akademik yayınların yüzde 10'u İngiltere'den çıkıyor. İngiltere'de gördüğünüz eğitimden sonra akademik kariyer yapmak istiyorsanız akademisyenler sizi yönlendiriyor. İş dünyasıyla çok yakın ilişkide oldukları için, iş bulmanıza da yardımcı oluyorlar. Şimdiye kadar verilen Nobel ödüllerinden 96'sı İngiltere'deki araştırmalardan çıktı" diyerek, İngiltere'nin bilimsel araştırma açısından çok zengin bir ülke olduğunu ifade etti.

Diker, "İngiltere'ye sadece eğitim için gitmiyorsunuz. Oradaki kültürel zenginliklerden faydalanıyor, farklı insanlarla tanışıyorsunuz. İngiltere sanatsal etkinlikler açısından da oldukça zengin bir ülke. Birçok film ve sanat festivaline ev sahipliği yapıyor. Bu anlamda kültür - sanat aktiviteleri açısından da kendinizi geliştirebilirsiniz" şeklinde konuştu.

İngiltere'de yaklaşık 3 bin eğitim kurumu olduğunu belirten Diker, "İstediğiniz her alanda eğitim alabilirsiniz. Türkiye'den İngiltere'ye giden 4 bin tane öğrenci var. Bunların büyük bir bölümü yüksek lisans için gidiyor. Geri kalanı ise lisans ve dil eğitimi için gidiyor" diyerek öğrencilere İngiltere'deki eğitim fırsatlarından yararlanmalarını tavsiye etti.

British Council Türkiye Direktör Yardımcısı Chloe Ewing ise "Sayın Rektörün British Council'in 2013 yılında hayata geçirdiği Researcher Links Birleşik Krallık - Türkiye Akademik Ziyaret Fonuna gösterdiği ilgi bizi çok mutlu etti. Gaziantep Üniversitesi ile olan güçlü ilişkilerimizin önümüzdeki dönemde çok değerli, yeni iş birlikleriyle devam edeceğine inanıyorum" dedi.

Toplantı öncesinde, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Mehmet Yavuz Coşkun'unu da ziyaret eden British Council Türkiye Direktör Yardımcısı Chloe Ewing, Eğitim Direktörü Yavuz Yılmazoğlu ve Kurumsal İletişim Müdürü Didem Yalın Kurel, iki ülke arasındaki eğitim işbirlikleri ve fırsatları hakkında görüş alış verişinde bulunduklarını söyledi.

GAÜN Genel Sekreteri Ercan Eroğlu ile öğretim elamanı ve öğrencinin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide, öğrencilere İngiltere'deki eğitim fırsatları hakkında bilgi verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber