Uçaklarda cep yasağı sona eriyor

Haber Giriş : 18 Nisan 2006 12:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bütün uçuşlar boyunca cep telefonu kullanma yasağı artık tarih oluyor. 2007 yılı başından itibaren Fransa Hava Yolları tarafından denenmeye başlanacak olan bu yeni sistem, Cenevreli şirket OnAir tarafından geliştirildi

Cep telefonu fanatikleri için iyi bir haber, çünkü artık bu güvenlik talimatı kuşkusuz kaybolacağa benziyor.

GSM servisi ve OnAir, önce Kuzey Afrika ve Avrupa'da gidip gelecek uçaklarda, bir A318 sistemi yerleştirecek ve tesadüfi olarak Cenevre'den de geçebilecek.

İlk olarak altı ay sürecek olan, gerçek şartlardaki bir deneme aşaması söz konusu olacak. Eğer deneme sonuç verici olursa, bir çok hava yolu şirketinin uçuşları sırasında yolcularına böyle bir yenilik sunmaları olanaklı görünüyor.

Ayrıca 2007 yılı içerisinde buluşu British Midlands Airways ve Portekiz Hava Yollarının da deneyeceği belirtiliyor.

Somut olarak uçak dışardan bir anten ve satelit bağlarla ilişkili olan bir GSM sistemiyle donatılacak. Güvenlik bakımından Cenevreli şirket herhangi bir kaygı taşımıyor.

Cenevre şirketinin teknoloji sorumlusu Véronique Blanc'nun belirttiğine göre Avrupalı otoriteler şimdiden bu yeni sistemi değerlendirme aşmasındalar.

Fiyat konusunda henüz herhangi bir tartışma olmadığını söyleyen Véronique Blanc, bu konudaki kararın operatörlere bağlı olduğunu söylüyor.

Ancak tahminlere göre, yapılan aramaların yurt dışı aramalarıyla eş değer olacağı, bir arama için dakikası yaklaşık 3 Frank 20 ve kısa mesaj için de 60 kuruş olacağı düşünülüyor.

haber 10

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber