İstanbul Emniyeti'ne giriş sadece parmak iziyle

Kimliği belirsiz bir kişinin Mali Şube bilgisayarlarından veri aldığı yönündeki iddialara Emniyet’ten yanıt: Giriş, parmak iziyle yapılıyor. İlgisiz kişilerin şubeye girmesi imkânsız.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 29 Aralık 2013 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbul Emniyeti'ne giriş sadece parmak iziyle

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube Müdürlüğü'ne kimliği belirsiz bir kişinin girdiği ve bilgisayardan veri aldığı yönündeki iddialara Emniyet'ten açıklama geldi. Üst düzey bir Emniyet görevlisi, soruşturmaların yapıldığı şubeye girişlerin sadece görev tanımı yapılmış kişilerce parmak izi sistemiyle yapıldığını söyledi. İlgisiz kişilerin şubeye girişinin imkansız olduğunu anlatan yetkili, "Kapıda iki nöbetçi duruyor. Bilgisayardan veri alışverişi yapıldığı söyleniyor. Bu işlemler saatler sürer. Bu kişinin fark edilmemesi imkansız" dedi.

KİMLİK YA DA PARMAK İZİ ZORUNLU

İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasının 1 ana 2 de yan giriş kapıları bulunuyor. Emniyet mensubu olmayanlar, ana kapıdan içeri girerken kimlik verip nereye gideceğini ve kime geldiğini bildirmek zorunda. Yan kapılardan ise ancak parmak izi tanımlanmış personel girebiliyor. Mali Şube'nin bulunduğu bölüm, B blok olarak geçiyor. Bu blokun 4'üncü katındaki Mali Şube'ye çıkabilmek için ya asansör ya da merdiven kullanılmak zorunda.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber