Müzedeki uranyumda 'radyasyon' paniği

Konya’da 1984’ten beri şehir müzesinde bulunan devekuşu büyüklüğündeki uranyumun radyasyon yaymadığını açıklayan yetkililer, “Radyoaktif açıdan herhangi bir risk yok” dedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Ocak 2014 09:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Müzedeki uranyumda 'radyasyon' paniği

Konya'da Büyükşehir Belediyesi'ne ait İzzet Koyunoğlu Şehir Müzesi ve Kütüphanesi'nde sergilenen devekuşu yumurtası büyüklüğündeki uranyumun, radyasyon yayabileceği ihbarı paniğe neden oldu. İhbar üzerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yetkilileri uranyum üzerinde inceleme yaptı. Ankara'dan gelen uzman ekip tarafından radyasyon ölçüm cihazıyla gerçekleştirilen ölçümde, sergilenen uranyumda radyoaktif açıdan riskli bir durum bulunmadığı anlaşıldı.

Özel ekip inceledi

Arkeolojik ve etnografik eserlerin sergilendiği İzzet Koyunoğlu Şehir Müzesi ve Kütüphanesi'ni geçen ay gezen ziyaretçilerin dikkatini diğer maden örnekleriyle birlikte sergilenen devekuşu yumurtası büyüklüğündeki uranyum çekti. Ziyaretçiler, müze yetkililerine uranyumun radyasyon yayabileceğini söyledi. Bunun üzerine müze yetkilileri, Konya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne ihbarda bulundu.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yetkilisi Kimya Mühendisi Fatma Ökenek ile Ankara Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği personelinden oluşan uzman bir ekip müzeye gelerek inceleme yaptı. Yapılan ölçümlerde paniğe neden olan uranyumda radyoaktif açıdan herhangi bir riskli durumla karşılaşılmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber