Kampüste saldırının sorumlusu karanlık!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2006 12:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akdeniz Üniversitesi, 'kampüste tecavüz' başlığıyla basına yansıyan saldırının hastane ile kampüs girişi arasındaki karanlık yolda meydana geldiğini açıkladı

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü, 'kampüste saldırı'da güvenlik zafiyeti yaşanmadığını iddia etti. Rektörlük, 'olay kapkaç' derken saldırının 'ışıklandırması devre dışı bırakılan' üniversite hastanesi acil giriş yolu ile kampüs ana girişi arasında meydana geldiğini ve 'tecavüzün' 'yeltenme' aşamasında kaldığını açıkladı.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu birinci sınıf öğrencisi 19 yaşındaki V.Ç., geçen hafta Çallı semtindeki okulundan çıktıktan sonra otobüse bindi. V.Ç., Akdeniz Üniversitesi Kampüsü önünde saat 21.00 sıralarında otobüsten indi. Kaldığı Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait öğrenci yurduna doğru yürüyen V.Ç., kimliği belirsiz üç kişinin saldırısına uğradı. 13-14 Mayıs'ta Radikal ve diğer gazetelerde yayımlanan haberlerde V.Ç.'nin Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi'nde tedavi altına alındığı belirtildi. Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden dün yapılan yapılan yazılı açıklamada 'Kampüste tecavüz' başlığı ile duyurulan haberlerin gerçeği yansıtmadığı öne sürülerek şöyle denildi:

"Güvenlik birimince düzenlenen tutanakta ve mağdur V.Ç'nin ifadelerinde olayın; kampüs içinde olmayıp, hastanemiz acil giriş yolu ile kampüs ana girişi arasındaki, kara- yollarının halen çevre yolu ve kavşak çalışmalarının sürdüğü, ışıklandırılmanın yapım çalışmalarından dolayı geçici olarak devre dışı bırakıldığı ve bu sebeple tehlike arz edebileceğinden dolayı yaya ve araç trafiğine kapalı tali yolda cereyan ettiği tespit edilmiştir. Olayın bir kapkaç olduğu, öğrencimizin cep telefonunun ve cüzdanının çalındığı, karanlıktan ve yolun tenhalığından istifade ederek tecavüze yeltenildiği fakat tecavüzün gerçekleşmediği anlaşılmıştır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber